Gilljam inför matchen mot Vänersborg

I morgon lördag är det dags för en ny viktig match i svenska cupen – Hammarby, som vann senast, ställs mot Vänersborg (som kommer från två raka förluster) på bortaplan, matchen startar klockan 14.00 i Arena Vänersborg. Förra onsdagen, när Hammarby besegrade Motala, så var en del spelare och ledare sjuka och därefter beslutade laget att ta en paus från den gemensamma träningen. Men den här veckan har träningen rullat på och så här sa #40 Adam Gilljam innan torsdagens träningspass:

Jag tycker det känns ganska bra, vi har haft en lite tyngre period och har vilade en del i förra veckan på grund av sjukdomarna som varit, men nu är vi tillbaka och alla är pigga och fräscha, så vilan var viktig för oss. Nu ska det ska bli kul att spela match igen, vi gjorde en insats som var helt okej i förra matchen. Vi tar med oss en hel del saker som är bra, så det hoppas vi på att kunna göra under en längre period i matchen på lördag.

Har ni varit nedtränade, eller vad har sjukdomarna berott på?

– Nej, det är väl klart att vi är lite mer mottagliga för sjukdomar när vi legat i en hård träningsperiod, men viruset kommer nog från annat håll, det räcker med att en blir sjuk och sedan tar det inte särskilt lång tid innan smittan går i laget. Det är ju sådana tider nu också, det är många som är sjuka.

Nästa match är IFK Vänersborg på bortaplan, vad tror du om den och vad tycker du om prestationen i cupen så här långt?

– Det brukar alltid vara tuffa matcher mot Vänersborg, jag har inte haft så bra koll på dom i år men vet att dom tappat några spelare så det blir nog något som är lite nytt. Men historiskt sett har det alltid varit tuffa matcher mot just det här motståndet, så jag ser fram emot en svår bortamatch där det kommer bli viktigt att fokusera på vårat.

Prestationen har väl varit lite blandad, vi har lyckats göra en del grejer bra och en del grejer har varit mindre bra. Nu strävar efter att hitta en jämnare och högre nivå på det vi gör ute på planen. Försvarsmässigt har det varit rätt bra, vi har inte släppt in så många mål. Offensivt behöver vi bli lite tyngre och vassare  och skapa mer framåt, helt enkelt.

Tre omgångar kvar att spela i gruppen, har ni koll på tabellen och vet vad som krävs för att ta er vidare?

– Nja, man har inte så bra koll. Men vi vet att vi har spelat tre, och att vi vunnit två och förlorat en. Men helt klart är att vi behöver vinna en eller några till för att gå vidare till slutspel, men det är bara att ta en match i taget. Jag tycker inte att det ger så mycket att kolla på tabellen och spekulera en massa där vi är just nu, vi ska göra vårt för att vinna på lördag och se till att göra en bra insats där först och främst, avslutar Adam.

BAJENS MATCHER I SVENSKA CUPEN 2023:

Omg 1: Frillesås BK – Hammarby IF 2-4 – läs matchrapport här.
Omg 2: Hammarby IF – Vetlanda BK 1-3 – läs matchrapport här.
Omg 3: Hammarby IF – IFK Motala 4-2 – läs matchrapport här.
Omg 4: IFK Vänersborg – Hammarby IF,  i morgon lördag 23/9 kl 14, i Vänersborg.
Omg 5: Hammarby IF – Villa Lidköping BK, onsdag 4/10 kl 19.30, i Västerås. (obs, med största sannolikhet kommer vi kunna arrangera den här matchen i Gubbängens skridsko- och bandyhall.)
Omg 6: Gripen Trollhättan BK – Hammarby IF, lördag 7/10 kl 14, i Trollhättan.

Matchen kan man se på Bandypuls – på samma håller du dig även uppdaterad med dom senaste nyheterna från bandysverige.

/Gustav Wall