Hammarby vände och vann

Hammarby besegrade Motala med 4-2 i Svenska Cupen efter en svängig match. Isac Karlsson blev tremålsskytt. Hammarby saknade flera spelare ikväll. Fredrik Lönn, Ivan Lebedev, Edwin Nilsson och Niklas Gifting stod över av olika anledningar. Huvudtränare Jonas Claesson saknades också men assisterande tränaren Jonas Lindqvist fanns på plats.

Hammarby hade mest bollkontroll i första halvlek men kom inte till så många avslut. Efter drygt tio minuter spelade Christian Frohm fram Isac Karlsson som satte bollen mellan benen på Motalas målvakt Jussi Aaltonen. Robin Sundin var nära att utöka. I övrigt bjöd inte lagen på så många farligheter och matchtempot var ganska lågt.

Motala skapade två hörnor, och speciellt den andra blev farlig men Viktor Birgersson fick fläka sig och täcka bollen. David Jansson drabbades av en utvisning med fem minuter kvar av halvleken och i slutsekunderna fick han sällskap i båset av Sundin. Hammarbyledningen 1-0 stod sig till paus.

Andra halvlek blev mer dramatisk. Hammarby inledde med två spelare på bänken. Motala kvitterade på en hörna och tog även ledningen med 1-2 innan första kvarten passerats. Nu var Motala i förarsätet och Hammarby fick jaga boll. Motala var en stolpträff från en tvåmålsledning, men Hammarby kvitterade till 2-2 med dryga kvarten kvar. Också det målet var ett samarbete mellan Frohm och Karlsson.

Birgersson i målet fick göra några kvalificerade räddningar. Med mindre än tio minuter kvar fick Hammarby sin första hörna. Robert Rimgård på första position satte 3-2 med ett lågt och hårt skott. Matchavgörande 4-2 kom också på en hörna när Karlsson avslutade.

Segern förde upp Hammarby till andraplatsen, efter obesegrade Villa, i Svenska Cupens södra grupp.

/Sten Haase

Foto: Romus Ramström