Förlust mot Vetlanda

På lördagskvällen var det dags för den andra matchen för Hammarbys del i svenska cupen. Vetlanda BK stod för motståndet i Katrineholm, matcher som brukar bli heta och tuffa när de båda lagen möts. Efter 4-2 mot Frillesås i cuppremiären andades en viss optimism i Hammarbyleden. Laget var i stora delar detsamma som matchen som spelades förra fredagen, Felix Nyman (nybliven pappa), Niklas Gifting (småskadad) och Christian Frohm saknades.

Första halvlek blev inte mycket att skriva hem om. Lagen bytte boll i lågt tempo och vaskade fram några hörnor och på en av dem drog Adam Gilljam upp bollen i nättaket. Isac Karlsson missade ett kanonläge i högervinkeln och Viktor Birgersson gjorde en räddning på ett långskott. Mycket mer än så hade jag inte i anteckningsblocket i en intetsägande halvlek.

I andra halvlek ökade Vetlanda tempot och man började skönja Hammarbys frånvaro av träning på stor plan. Joakim Andersson kvitterade och sedan räddade ribban Viktor Birgersson från påhälsning.

Smålänningarna flyttade upp spelet och deras forechecking började ge resultat. Efter en utvisning på Ivan Lebedev gjorde gamle Hammarbybekantingen Pontus Blomberg 2-1 på hörna och det kändes kört för söderbrödena. Trots en liten uppryckning på slutet av matchen vinner VBK fullt rättvis och punkterade matchen på tilläggstid genom Fedorov.. Ett ganska passivt Hammarby har mycket att jobba med men det fanns ändå positiva saker att ta med sig för Claessons gäng. Nästa cupmatch spelas onsdagen den 13/9 mot IFK Motala. Med samma arena för match.

//Magnusson 

Foto: Romus Ramström