Seger i cuppremiären

Det blev till slut seger i cuppremiären mot Frillesås i Katrineholm. Segersiffrorna skrevs till 4-2 (2-0) efter en ganska seg tillställning. Det är förvisso inget konstigt, båda lagen har bara tränat på rink så det blev stundtals lite bandy i ett badkar.

Efter en tempofattig inledning började de grönvita koppla ett visst grepp men Frillesås hade den första riktigt farliga chansen som duktiga Viktor Birgersson räddade. I stället kunde Robban Rimgård göra 1-0 med ett patenterat skott i nättaket efter hörna och Isak Karlsson 2-0 på ett friläge efter en genial boll från altmeister Robin Sundin.

Andra halvlek började mede ett visst övertag för hallänningarna men när man trodde att Hammarby tagit över reducerade Linus Jönsson till 1-2. Tre minuter senare stänkte David Jansson in en hörna och när nyförvärvet från Ljusdal, (på bilden) Edwin Nilsson, gjorde 4-1 på en passning från Robin Sundin så var det avgjort. Förvisso reducerade Frillesås men Viktor Birgersson, såg till med några vassa räddningar, att Hammarby kunde ta en lugn seger i cuppremiären.

Hammarby saknade Niklas Gifting, Felix Nyman (som i natt blev pappa till sitt andra barn, grattis till det!) och Olle Öijer men nyförvärven Fredrik Lönn, Edwin Nilsson och Christian Frohm såg klart intressanta ut. John Svanborg (på utvecklingsavtal från Helenelund) debuterade även han under kvällen och gjorde flera fina byten.

Matchens lirare var dock evigt unge Robin Sundin, med en viss konkurrens av Viktor Birgersson i målet. Nästa cupmatch spelas nästa lördag den 2/9 i Katrineholm kl 18.00 mot Vetlanda BK.

/Magnusson