Hittills kontrakterade spelare inför säsongen 22/23

Tolv spelare som var med under förra säsongen är fortsatt under kontrakt, och fler förlängningar är att vänta – inklusive nyförvärv. Här får du en kommentar från de spelare som redan nu är klara för nästa år.

Över en månad har nu gått sedan sista seriematchen, hur känns det inför nästa säsong och hur laddar ni inför den?

Filip Mörkdal: Jag har tagit det lite lugnt nu efter säsongen, det var riktigt intensivt på slutet. Jag har tränat lite rehab för jag har ett knä som strulat en del. Nu är man full med energi och revanschlust för att göra en bättre säsong, jag tror att Bajen kommer ta stora steg, på alla plan. Vi ska vara så bra som möjligt och vinna så mycket möjligt och göra en bättre säsong 22/23, helt klart.

Matteo Tuveson: Det känns skitkul att få fortsatt förtroende, nu ska jag köra så mycket rehab som möjligt så baksidan känns bra till försäsongen drar igång. Det kändes jättebra att jag fick spela lite mer förra säsongen, det är hur kul som helst att få chansen, man vill ju vara med och bidra så mycket så möjligt.

Felix Nyman: Det ska bli skitkul att bygga vidare på det vi startade. Det var ju ganska väntat att vi inte skulle vara med och slåss i toppen i år. Men nu blir laget blir ett år äldre och då blir vi ett år bättre också, så är det. Jag ser väldigt mycket fram emot kommande säsong. Just för tillfället är det ju uppbyggnadssäsong, så jag tränar mycket på gymmet och är ute och springer en del. men framförallt håller jag på att bygga upp grundstyrkan inför det som kommer.

Robert Rimgård: Jag fick ju min säsong lite förstörd i och med knäskadan, det kändes som att jag knappt hann börja lira. Man ser fram emot nästa redan nu. Ska se till att vara förberedd och kunna vara med och spela fri från skador och ta en revansch från föregående vinter, jag tycker att vi kom en bra bit på ett eget spel, vi lyckades föra spelet i matcher mot nästan alla lag. Vi anfaller och vi gasar, vi visar många gånger att vi är ett bra lag med mycket kvalitéer. Nu kan vi bygga vidare på det vi gjort från start, och därifrån höja vår lägstanivå. Vi får se till att fortsätta nöta på, och hålla oss hela och fräscha, ha en förståelse för vad vi behöver göra för att lyckas redan från start.

Tom Nyström: Jag ser fram emot nästa säsong väldigt mycket, speciellt med tanke på att vi hade en hel del höga toppar under förra säsongen. Ska bli kul att utveckla det vi påbörjat. Jag hoppas kunna träna mer än någonsin för att bli så bra som möjligt, stärka den fysiska statusen helt enkelt. Förhoppningsvis så blir vi jämnare över hela nästa säsong, jag tror det kan räcka riktigt långt då, vi behöver förra säsongernas plattmatcher och vända de till något bättre, då kommer det bli en mycket roligare säsong.

Lucas Dalin: Först och främst så har jag en jättebra känsla av att vara kvar i laget, det finns något väldigt bra att bygga vidare på. Nu har jag tagit det lugnt och njutit av lite träningsledighet, men nu är det snart dags att köra igång igen. Det var en speciell säsong, och tyvärr var vi lite för ojämna i prestationerna, trots att vi kanske har lite mindre rutin än många andra lag så kommer det här bli bra bara vi får växa in i det lite mer.

David Brodén: Det var en riktigt intensiv säsong. Vi var många nya, det tog lite tid men vi blev bättre och bättre. Kul att många blir kvar så vi kan fortsätta bygga på det vi startat, i stort sett alla spelare har sina bästa dagar framför sig, vi kommer få ut mer av varje spelare och mer av oss som lag. Jag kände mig hyfsat fräsch efter säsongen, tog några dagar ledigt, nu börjar jag vänja kroppen vid försäsongsträning igen och kommer göra det stegrande.

Niklas Gifting: När säsongen tog slut tog jag lite ledigt från träning då det var hektisk avslutning med match varannan dag. Sen har det blivit en del gym och lite löpning bara för att hålla igång. Att komma elva och missa slutspel var ju inte så kul, så jag känner stor revanschlust redan nu. Det har inte varit några problem att ladda om. Det tog en stund för oss att lära känna varandra, både på det personliga planet som i spelet förra säsongen, men jag tycker vi fick till det mer och mer på slutet. Det känns jäkligt lovande för framtiden.

Ivan Lebedev: Svårt och säga så här tidigt tycker jag, jag lägger mest fokus på att komma tillbaka på hundra procent efter skadan jag fick borta mot Rättvik. Vi kommer behöva träna stenhårt, jag hoppas vi kan få lite mer stabilitet, vi får se till att skapa en bra känsla och bygga vidare därifrån. Man känner revanschlust både till sig själv och till supportrarna. Alla behöver träna hårdare. Då kommer orken hålla hela säsongen. Man behöver vara stark både i huvudet och kroppen.

Kasper Milerud: Jag tror vi har någonting bra på gång. Det gäller att ta vara på sommarmånaderna nu, att träna stenhårt för att gå in i nästa säsong starkare än i fjol. För mig handlar det om att bli bättre på allting, såklart. Jag kommer börja med att försöka få en ännu bättre grundkondition, för att sen gå in på mer bandyspecifika styrkeövningar som passar mitt spelsätt och som gör mig redo för isträningen i augusti.

Pontus Nordenfors: Det är fantastiskt kul att vara kvar. Till nästa säsong ska jag se till att vara mer vältränad än någonsin och så väl förberedd jag bara kan vara. Nu har vi en säsong i ryggen, där en hel del saker spretade åt olika håll, men desto längre säsongen gick ju mer lärde vi oss hur vi ska agera och den kunskapen ska vi ta med oss inför nästa säsong.

David Jansson: Jag är med på tåget och det känns riktigt bra. Det var en säsong som gav revanschlusta, man vill göra det bättre nästa säsong. Det bästa var hur gruppen kändes. Vi hade en väldigt bra sammanhållning och ville uppåt och framåt hela tiden. Klubbens ambitioner känns väldigt bra. Några veckor efter säsongen tog slut tog jag det lite lugnt, för att vila skallen och kroppen. Nu är det dags att smyga igång med lite grundträning och man har ju även tid för lite andra roliga fysiska aktiviteter med laget, typ som padel.

Nyförvärv:

Adam Gilljam – läs intervju här.

Arvid Kihlström – läs intervju här.

Angående vår unge målvakt Simon Westin undersöks möjligheterna för ett eventuellt utvecklingsavtal till kommande vinter. Klubben önskar att han ska få mer matchtid och förhoppningsvis kan han få det i en annan Stockholmsklubb samtidigt som han parallellt finns tillgänglig för Hammarby Bandy.