Vi välkomnar Arvid Kihlström till Bajen

21-årige försvararen Arvid Kihlström har skrivit på ett tvåårskontrakt med Hammarby och vänder tillbaka till hemstaden efter sex år i Hälsingland och Dalarna.

Arvid Kihlström (född 2000) är uppvuxen på Värmdö, moderklubben är Gustavsbergs Bandy. Han gjorde en säsong i Hammarbys P18 innan flyttlasset gick till Edsbyn för att gå på bandygymnasiet. Under åren i Edsbyn spelade Arvid i P18 och P20 och under det sista året tränade han även med a-laget, parallellt med det hade han ett utvecklingsavtal med IFK Rättvik och det har varit försvararens klubbadress de tre senaste säsongerna. Från början spelade han ishockey men vid tolvårsåldern föll valet på bandy – nu är han tillbaka i Hammarby och har kritat på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 23/24.

Varmt välkommen till Hammarby, Arvid! Hur känns det?  

Tack så mycket, det känns jättebra. Otroligt roligt att få komma hem till Stockholm! Jag gjorde en säsong med Hammarby i P18 innan jag flyttade till Edsbyn för att gå på bandygymnasium och ambitionen har alltid varit att jag ska spela i Hammarby någon gång i mitt liv så det här känns verkligen grymt bra. Det är liksom en dröm som går i uppfyllelse, säger Arvid.  

Vilka är dina styrkor som bandyspelare?  

–Jag är en tvåvägsspelare som har bra spelförståelse både offensivt och defensivt. Jag är en energispelare som har höga ambitioner och är väldigt målmedveten.  

Vad har tiden på bandygymnasiet i Edsbyn haft för betydelse för dig som bandyspelare?  

–Jättemycket, det var tiden där som formade mig som bandyspelare. Jag tog stora kliv både på det sportsliga och det personliga planet. Så det är klart att det har betytt sjukt mycket.  

I vinter ska du få ha Zinkensdamms IP som din hemmaplan, vad är dina tankar om det?  

Det kommer bli superhäftigt, man har ju varit på många matcher på Zinken när man var yngre och stämningen är ju obeskrivlig. Trycket på läktarna kan vara helt fantastiskt. Jag spelade ju en match på Zinken under förra säsongen och på Zinken är det en atmosfär som egentligen inget annat lag har.  

–Sen ska jag ju vara ärlig och säga att det kommer bli en omställning att komma till Zinken, nu har jag ju tränat och spelat match i en bandyhall varje dag, då tar man ju mycket för givet. Men jag kommer kunna anpassa mig bra, jag är ju uppväxt på Ekvallen så jag är säker att jag kommer tackla den omställningen bra, säger Arvid.  

Vad hoppas du att du kommer kunna bidra med och vad kan supportrarna vänta sig från dig?  

–Jag ser mig själv som en ganska spelskicklig back så jag hoppas jag kommer kunna bidra med en bra offensiv i vårt egna spel och samtidigt hjälpa laget att försvara på ett bra sätt och släppa in så få mål som möjligt. Supportrarna kan förvänta sig att jag kommer ge 110% i varje match och på varje träning. Jag vill spela i Bajen och jag kommer göra allt för klubbmärket.  

Har du bra koll på laget du kommer till?  

–Jo, jag har rätt bra koll. Jag känner Olle Öijer sedan tiden i Rättvik och Lucas Dalin sedan tiden i Edsbyn. Sen har jag rätt bra koll på övriga också. Är man Bajare och kommer från Stockholm så tror jag inte att det kommer vara några problem att trivas i det här laget!  

Vad tror du om era chanser kommande säsong?  

–Jag vill tro att vi har väldigt goda chanser, det känns som att klubben riktigt bra på gång, man har fått bygga lite från grunden och nu känns det som att man är på väg upp och kan tampas om en slutspelsplats och därifrån kan man ta sig väldigt långt, jag hoppas att det kan bli ett slagkraftigt år i år, avslutar Arvid Kihlström, som kommer ha nummer 34 på ryggen. 

Sportkontorets kommentar:
–Arvid är en defensiv spelare som är väldigt bolltrygg.
Han har blivit lovordad från flera håll i Bandysverige och det är en riktigt intressant spelare som jag tror kommer att lyfta oss, säger sportsligt ansvarige Viktor Karlsson.

–Han har stora defensiva kvalitéer men kan även vara med framåt. Vi har kanske saknat just det, flera spelare som kan sköta uppspelen så att vi blir mer svårlästa. Arvid kommer från Stockholmsregionen och är hammarbyare så han passar givetvis perfekt in i Bajen, säger Karlsson.

/Gustav Wall