Fredagsbandy på Zinken när damerna lirar derby

På fredagen spelar Hammarby Bandy Dam årets sista match och det blir inget mindre storslaget än ett hemmaderby mot Spånga/Bromsten BK på Zinkensdamms IP. Damlaget har tre raka segrar i ryggen och är hittills obesegrade på hemmaplan den här säsongen. Hammarbys trupp är något decimerad med en del tongivande spelare borta, bland annat en långtidsskada sedan senaste hemmamatchen, men man har den här säsongen byggt sitt spel på gruppen som styrka och att involvera alla spelare och visade senast i matchen mot Kalix borta att man kan prestera även med sena ändringar i laguppställningen.
Uppladdningen inför matchen är i full gång och vi fångar Sofia “Soffan” Forsman efter träningen en sen kväll på Zinkensdamm. ”Soffan” rapporterar att stämningen är spänd och taggad inför matchen.


Vad krävs för att lyckas på fredag?
–Vi i laget måste lyfta varandra och samarbeta! Vi har lärt oss från tidigare möten att SBBK tar i lite extra när de möter Bajen så det går inte att slappna av, säger Soffan.En av lagets yngre talanger, Emma “Ninja” Dalin, 15 år, ser också extra mycket fram emot att spela derbyt.

–Vi är taggade och hoppas det blir en underhållande match. Vi ligger lite bättre till i tabellen just nu än Spånga men det finns en fara i att lita på statistik, vi möter ett bra lag. Vi måste vara med från start och kämpa hela matchen och får inte underskatta dem eller ta något för givet.

Men finns det verkligen någon derbystämning i damallsvenskan?
–JA! Det är alltid speciellt att möta SBBK, man känner folk i motståndarlaget, några har spelat med varandra. Derbystämningen är iallafall tydlig på planen. Det finns prestige i att vara det bästa laget i Stockholm.

Emma lägger snabbt till att hon hoppas derbykänslan sprider sig till supporterleden:

–Stödet från läktaren är superviktigt för oss i en sån här match, där har vi en klar fördel framför bortalagen. Klacken är en som en extra spelare som gör att krafterna räcker lite längre. Så vi hoppas att många kommer till Zinken på fredag så att vi kan prestera på topp! 

Det är något speciellt med fredagsbandy på Zinken, så släpp julstöket och se till att vara på plats! Matchstart 19.00. Ta med swish eller kontanter, för halvtidsfikat vill ni INTE missa!