U19

U19 kämpar hårt för varandra

Mats från hemsidan har träffat Magnus Edin och Mikael Forslund från U19.

Fakta:
Hammarby U19 består av 28 spelare varav 3 målvakter födda 2001-2003.
Lagledare är Ola Kellander
Huvudtränare är Magnus Edin
Assisterande tränare Mikael Forslund och Ivan Lebedev, där Ivan har ansvaret för fysträningen.

Spelarna är uppdelade i två lag som spelar i varsin serie:
P19 som spelar i Juniorelitserien Södra och P17 som spelar i Pojkallsvenskan södra. Det ger en bra möjlighet för P17 spelare att utvecklas vidare och spela med P19.

Berätta om er verksamhet!

– Det är en utbildning för grabbarna så att de blir så bra bandyspelare som möjligt. Vi förbereder dem för att bli bra seniorspelare. Träningsgruppen P17/P19, som går under namnet Juniorelit, börjar när de börjar i gymnasiet och de kan vara kvar i tre år. Om de är kvar alla tre åren får de riktigt bra träning!. Vi satsar också mycket på att skapa bra individer både på och utanför plan. Det är ett kul och stimulerande arbete. Vi har ett härligt gäng!

U19

Ni ingår i en elitsatsning  Kan ni berätta mer om den?

– Vi spelar i Juniorelitserien södra. Då bandygymnasiet nu börjar ta form vill vi erbjuda en bra träning i ett starkt lag för de killar från Stockholm som vill satsa på att bli elitspelare i bandy. Många har dragit iväg till andra städer där det finns bandygymnasium, men nu finns det möjlighet att stanna kvar i Stockholm. 

Då vi spelar i junioreliten får vi också möjligheten att spela mot de bästa lagen och spelarna i denna ålderskategori. Som till exempel Villa Lidköping, Vetlanda, Västerås med flera. Det är en tuff utmaning, men också mycket bra träning.

Har ni något långsiktigt mål? 

– Vi vill ge killarna de bästa förutsättningarna för att spela på högsta nivå, och att Hammarby blir ett etablerat topplag i eliten i denna åldersgrupp. Vi vill även att stockholmskillarna stannar kvar i Stockholm. Nu när bandyhallen blir klar har vi förutsättningar för det.

Hur går det i år tror ni?

– I år tror vi att det blir tufft fram till jul och bättre under andra halvan. Vi ligger mycket efter i träning på stor is. Det märks på spelet. Exempelvis mötte vi Villa Lidköping dagen efter vårt första pass på stor is. Vi kan säga att det var en lärorik resa. När vi sedan mötte Motala var det en jämn match, men så saknar även de hall och hade inte heller kunnat träna på stor is före.

– Vi har en trupp där spelarna vill mycket, och gruppdynamiken är mycket bra. Alla hjälper varandra hela tiden. Vi kan få ett slagkraftigt lag med spelare som spelar uppoffrande för varandra. Det betyder mycket för att få ett bra lag. Vi måste träna ihop oss på stor is och få ihop ett tight lag som hjälper varandra på och utanför isen. Vi märker att passningarna ofta hamnar bakom spelarna och då tappar de fart i spelet och blir av med bollen.

– Att spela i Juniorelitserien och i Pojkallsvenskan innebär en hel del resande som kan vara besvärligt för vem som helst. Men i år ligger matcherna så att vi spelar två på helgen, vilket minskar resandet. Förbundet har varit tillmötesgående där. Förra året lämnade några spelare oss, kanske delvis på grund av alla resor. Så vi fick en tuff sista del av förra säsongen.

Hur har ni tränat när ni inte har kunnat vara på Zinken?

– Dels har vi tränat på rink, men det har också blivit mycket fysträning under Ivans ledning. Ivan har infört träning som bland annat ger bättre skridskoåkning. Många är mycket snabbare nu. Det syns bland annat på att de har svårare att hantera bollen när det går fortare. Så det måste vi träna på!

Har ni något samarbete med seniorerna?

– Så fort som möjligt vill Ivan och vi att de ska få träna med A-laget mer regelbundet, vilket några redan har provat på. Det är alltid bra att träna med de som är bättre och få känna på farten.

Ni kan läsa mer och hitta spelschema på Hammarby Bandy IF hemsida. Vill ni köpa biljetter till a-lagets matcher, bl.a onsdagens match som just har ungdomsfokus, så trycker ni här.

/Mats Öström