Tumfraktur på Felix Nyman – borta från spel i veckans matcher

Felix Nyman är inte med på bussen till Lidköping efter att ha ådragit sig en fraktur i tummen under vinstmatchen mot Tellus, hemsidan tog ett snack med honom för att höra hur läget är med försvararen.

Hur uppstod skadan och kände du direkt att det var något som inte stämde? 

–Skadan uppstod vid ett frislag, det var ett skott som träffade lite olyckligt helt enkelt. Jag kände direkt att det var något som inte stod rätt till och fick bekräftat att det var en fraktur nu i helgen, säger Felix Nyman.

–Jag har en skena på nu så det är inte riktigt ett klassiskt gips även om det ser ut som det.

Hur länge kommer du saknas i truppen? 

–Egentligen så har jag ingen riktig koll på hur länge jag blir borta, jag ska på en ny kontroll under denna vecka så då får vi se om jag får något riktigt utlåtande. Men jag hoppas att jag får positiva besked så att jag kan vara med och lira snart igen.

Vad tror du om lagets chans mot Villa (i dag, tisdag) och Broberg borta (på fredag)? 

–Jag tycker det känns som att vi är tillbaka på vinnarspåret igen, om vi får det att stämma så har vi stora chanser att utmana både Villa och Broberg. Det är två bra lag vi ska möta men lyckas vi med vår spelidé så är vi också ett väldigt bra lag, säger Nyman.

Hur tror du att Tom Nyström kommer sköta sin uppgift på “din” plats? 

–Tom är ju försvarare i grunden, han gjorde det jättebra senast han kom in så jag känner mig inte särskilt orolig, det blir nog inga problem, säger Felix Nyman.

Vi önskar nummer #16, Felix Nyman, ett snabbt tillfrisknande och passar också på att säga grattis till Felix med familj till sin dotter som föddes nyligen.