Stortalang till Hammarby – välkommen Lucas Dalin

Hammarbyfostrade Lucas Dalin återvänder till Stockholm efter tre år på Edsbyns bandygymnasium. 19-åringen har skrivit på för två år.

Lucas Dalin var lagkapten i Edsbyns u19-lag under föregående säsong och deltog på a-lagsträningarna för den klubb som blev svenska mästare. Sedan tidigare har Lucas Dalin vunnit VM-guld på juniorsidan och också tagit SM-guld med Hammarbys p16-lag.

–Även fast det är drömmen att komma hem till Hammarby så är jag inte här för att titta på, jag är här för att spela på Zinken, säger Dalin.

–Jag vill ta för mig och vara bidragande till den här resan vi kommer att göra, fortsätter 19-åringen (född -01), som började spela bandy i Hammarby, hade en avstickare till GT76, kom tillbaka till Bajen och nu gått den treåriga utbildningen på bandygymnasium i Edsbyn.

Dalin är ytterhalv/mittfältare och uttrycker sig balanserat och genomtänkt när han pratar om sina styrkor som spelare och om varför det blev Hammarby.

– Jag är en smart spelare, bra spelförståelse. Jag tycker en av mina styrkor är att ta kloka beslut i pressade situationer. Jag har utvecklat skridskoåkningen mycket på senare år.

–Sen kan jag ju bli bättre på allt skulle jag vilja säga. Jag måste ju komma upp i det skridskotempo som behövs i seniorbandy, säger Dalin, som för övrigt är storebror till Emma Dalin som varit framträdande i Hammarbys damlag (hon börjar på Vetlandas bandygymnasium i höst.)

Även fast det är drömmen att komma hem till Hammarby så är jag inte här för att titta på. Jag vill ta för mig och vara bidragande till den här resan vi kommer att göra, vilket förhoppningsvis innebär att vinna SM-guld med Hammarby, att bli så bra som jag kan bli, att nå landslaget på långsikt. Men det viktigaste för mig just nu är att etablera mig i elitserien och göra det här på hemmaplan, säger Lucas Dalin.


Lucas Dalin t h i bild, som lagkapten. 2010. Foto: Jonas Jonsson

Sportsligt ansvarige, Viktor Karlsson, kommenterar nyförvärvet så här:

–Han är bajare sedan barnsben, har Bajen som moderklubb och viktigast av allt är att han har en väldigt stor talang. Med tanke på hans ålder är han given framöver, för på a-lagsmatcherna kan vi utnyttja Lucas Dalin som u21-avbytare. Ni kan räkna med att se Lucas i varje match, säger Viktor Karlsson.

–Lucas har varIt lagkapten och drivande i Edsbyns u-19 senaste säsongen. Han var här i p16 senast och tog guld som junior. Vi ska jobba hårt tillsammans med Lucas för att han ska nå sin potential. Blir det så kommer både Lucas och klubben bli mycket nöjda, säger Viktor Karlsson.