Stefan Karlsson summerar och tittar framåt

På tisdag kommer IFK Vänersborg till Zinken. Hemsidan fick ett samtal med tränare Stefan Karlsson inför matchen, och även en avstämning när en tredjedel av grundserien är spelad.

I fredags blev det oavgjort mot Sirius, dina intryck från matchen?

–Första halvlek hände inte så mycket mer än 1-0 till Sirius. Det var en ganska stark vind då. I andra halvlek så vände vi och skulle, enligt mitt sätt att se det, avgjort matchen. Vi hade ju många lägen att avgöra. Och så blir det kvittering i sista sekunden, det grinar emot oss. Men vi spelade bra och skapade chanser. Det är lite detaljer vi kan förbättra, några lägen där vi kan vara mer kliniska. Vi skulle vara lite mer killer i returer, när vi skapat lägena och i 50/50-lägen.

–Vi är ju svårslagna. Vi har spelat oavgjort i många matcher men vi har bara tre förluster. Men nu tycker jag att vi har fått igång spelet. Vi har haft bättre träningsmöjligheter och fått igång spelarna. Det känns som vi bygger spelet nu och agerar bättre för varje vecka som går.

Hur ser det ut med skador i laget?

–Felix Nyman är inne i full träning, så han kommer vara med mot Vänersborg. Ivan Lebedev vet jag inte, får höra idag (tisdag) med fysteamet. Rutan är också i träning och kanske kan spela, vi får se i eftermiddag. David Pizzoni vilar med all säkerhet, han har ju ljumsken som spökar lite grand. Som det kändes i fredags så spelar han inte. Det gäller att vara klok också.

Nu väntar Vänersborg, vad säger du om dem?

–De har blandat och gett. De gjorde en bra försäsong och inledde starkt förutom första matchen. Och sedan har de åkt på lite skador och sjukdomar så de har tappat en del på slutet. De har Robin Öhrlund som är en fantastiskt bra bandyspelare. Emil Viklund är kapabel och de har skyttar. En bra målvakt, Kimmo Kyllönen, och en stark libero, Simon Blomqvist. Deras halv Robin Lundqvist, som betyder en hel del, har åkt på en knäskada.

–Jag var tränare i Vänersborg för tre, fyra år sedan. Jag känner till flera i laget, men det är nya lag varje år och nya spelare. Nu när de har fått stryk ett par matcher så kommer de nog att samla ihop sig och vara mer noggranna i sitt spel. Vi förväntar oss att möta ett ganska tight lag som är noggranna och som vill säkra i första hand. Vill hålla i bollen, och ha ett tight försvarsspel.

Nu har en tredjedel av grundserien spelats. Hur känns det så här långt?

–På nio matcher har vi tagit åtta poäng. Det är varken jätteupp eller jättener, utan ganska neutralt. Vi kan inte förvänta oss så mycket mer hittills med de förutsättningar och skador vi haft. Vi blir bättre och bättre i spelet. Vi får tillbaka folk och får lite konkurrens i laget. Nu kan vi laborera lite grann. Vi är inte så lätta att slå.

Hur är läget i de olika lagdelarna?

–Vi fortsätter skifta mellan målvakterna. Vi har två förstamålvakter. Skulle vi välja nu skulle det kännas som att dra lott och det tänker jag inte göra. Vi fortsätter som vi gjort. Det funkar bra, och så håller vi igång båda två.

–Nu är Nyman tillbaka och han kommer sannolikt att spela back om Pizzoni vilar. Fredrik Larsson kommer vi inte att flytta på det kan jag säga, han kommer att spela libero. Han blir bättre och bättre. Det blir intressant när alla är friska och skadefria.

–Robin Sundin håller en hög nivå på mittfältet, och Adam Gilljam drar ett stort lass där. David Jansson har också gjort det jättebra och bidrar. David Thorén är tillbaka i anfallet, Ted Bergström har gjort en del mål, och Jonas Söder. Vi kan inte begära så mycket mer av varje spelare. Pontus Nordenfors är nog med mot Vänersborg. Men på lördag spelar han antagligen med Tellus, som går i första hand för hans del.

Lycka till på tisdag!

–Tack.

/Sten Haase

Tags: