”Sôm farr i tia” – Hammarby Old Boys i Småland

Idel storspelare representerade Hammarby Old Boys i helgens träningsmatchande. Läs Curt Einarssons betraktelse från en speciell helg.

”Sôm farr i tia”

Nästan.

Vi är nu inne på Hammarbys veteraners två matcher mot Skirö AIK i Hydro Arena, Vetlanda.

Jonas Claesson, 82 landskamper, kom där i sin vinkel och satte den i bortre. Tillslaget var lika klockrent som när det begav sig. Eller när han kom ensam, nästan från mitten, den vid slutet av året 50-årige (1 dec) målgöraren blev upphunnen av någon 30 år yngre skridskovirtuos. I jämförelse. Men vår legendar täckte bollen så smart att klubbslaget inte gick att bomma. Helgens Skirövärd Pierre Sunesson var rätt placerad = straff. Eller när han tog fartökningen i sväng, som förr i tia, var uppmärksam på försvarslinjen, hade kontakt med passningsläggaren, stack i rätt ögonblick. Den oerfarne trodde det var offside. Men målgörare Claesson hade lika bra koll på offsidelinjen som domare Robin Sörensson.

Marcus Bergvall, 140 landskamper, om några år 50, hade varken mer eller mindre muskler än tidigare, går fortfarande att spela in en instruktionsvideo på honom om hur en försvarsspelare skall placera sig. Så enkelt och så förutseende. Utan skrikande hit och dit eller stora gester.

Hans-Elis Johansson, 127 framträdanden i blågult, snart 60 bast, hängde dit 8-8 i lördagens absoluta matchslut. Från en position i liten vinkel eller ingen vinkel alls. Typiskt Hasse Johansson, sa den minnesgode. Var fullt förklarligt piggare i lördagens match, men  inga bilringar där inte. Imponerande. Har ett ledarförflutet i Hammarby.

Fredrik Rinaldo, 47, 20 a -kamper, den spelare som har lägst antal blågula framträdanden i förhållande till vad han borde haft. Flest proffsår bakom sig. Gjorde två svårslagna solomål i söndags, la till en Dallas-fint också på ett av dem. Jag utlovar ett antal Trisslotter för dom som gör om det. Har inte lirat i Bajen. Hade blivit stor publikfavorit på Zinken om så varit fallet.

Björn Einarsson, 42, hängde dit några mål med det snabba, korta tillslaget och Per Einarsson, 36, avslutade en uppåkning med att tråckla dit ett mål från kortlinjen och levererade halvkorta droppbollar, hur det gick till får andra utveckla.

Övriga kämpar i grönt är värda sina egna notiser. Skirö AIK på herrsidan brukar vara ett topplag i bandyns egentliga division tre.

På ledarsidan hann vi se Håkan Nygren, hur många materialtrunkar har han burit och Fredrik Johansson, alltid lika positiv.

Värd och initiativtagare Jonas Claesson, och ej att förglömma Hammarby Old Boys “grundare” Mikael Nyberg.