Söder trivs på Söder

Mats har pratat med Jonas om tiden i Bajen och hur det känns att möta AIK.


Vad var det som fick dig att börja spela i Bajen?

-Jag spelade med Rättvik i början av den här säsongen. Bajen hörde av sig och jag flyttade hit utan att tveka. Det var bara att köra.

Känner du att du har kommit in truppen?
-Ja, det tycker jag. Jag kom in ganska fort. Alla är trevliga och bra. Jag kände mig välkommen redan efter första träningen. Max och Ted tog kontakt med mig och tog hand om mig i början.

Vad känner du att du bidrar med i laget?
-Jag Försöker vara inne och jobba hårt i deffen. Vill dra i djupled och skapa ytor åt andra, åka mycket skridskor. Alla i laget jobbar hårt. Det är det som krävs. Utanför planen är jag fortfarande mest med och ser och lär. Det finns mycket kunskap i det här gänget så jag försöker ta in så mycket jag kan. Så försöker jag bidra med det jag kan.

Hur känns det att ha hemmaarenan på Söder och spela för Bajen?
-Det trodde man inte inför denna säsong. Men det är häftigt att få spela på Söder och Zinken. Jag har ju ett passande namn. (Mats tillägger att namnet i sig har gett plus på läktaren).

Hur fick du ditt nummer på ryggen i Bajen?
-Jag hade nr. 25 i Edsbyn och nr. 7 i Rättvik. Sjuan var upptagen här i Bajen. Men det fanns redan en tröja med nr. 15 upptryckt, så jag tog den. Det var inte mer med det. Var inne på att ta nr. 25, men tänkte att jag kunde lika gärna byta.
(Det har ju gått rätt ok. Jonas har gjort fyra mål och två assist på 12 matcher samt skapat lägen för andra).

Berätta lite om din bakgrund som bandyspelare.
-Jag kommer från Edsbyn och har spelat där sedan knattetiden. Har gjort 2 säsonger i A-laget och spelade en av dessa säsonger. Då spelade jag alla matcher. Gick till Rättvik inför den här säsongen och spelade den här försäsongen där. Sedan hörde Hammarby av sig och nu är jag här. Det blev bara några månader i Rättvik.

Nästa hemmamatch är mot AIK 3/1. Du var med och spelade mot dem på Östermalms IP. Hur kändes det att spela den matchen?
-Inför matchen kände man att det var något extra. Det märktes att det var speciellt med allt snack inför matchen. Det var häftigt att spela i den inramningen. Själva matchen kändes bra att spela. Men det känns aldrig bra att förlora sådana matcher. Lite som Edsbyn-Bollnäs. Man vill aldrig förlora dem!

Matchen är hemma på Zinken. Vad tror du om det?
-Det blir riktigt tufft. AIK har gått bra senaste tiden. Kryss mot Villa och seger mot Motala. Men vi har vi också spelat bra senaste tiden. Vi gjorde en bra match mot Edsbyn även om vi förlorade och vi spelade bra mot Sirius. Att möta AIK på Zinken med mycket folk och hemmaplan ska bli häftigt. Då ska vi se till att vinna.

/Mats Öström