Robert Rimgård om veckan: ”Påkopplade direkt från start”

Vi tog ett snack med lagkapten Rimgård om säsongen så här långt, hur landslagsuppehållet varit och hur han ser på dom avslutande omgångarna. Två viktiga fajter i veckan, först ut, Vänersborg på bortaplan, i morgon onsdag.

Nu är det bara sex omgångar kvar i grundserien, hur vill du sammanfatta säsongen så här långt?

Det har känts väldigt upp och ner, nu är det inte så mycket kvar så nu får vi bara koncentrera oss på matcherna vi har kvar och det känns skönt att vi kommer från en bra vecka med en tvåpoängare hemma mot Västerås och några dagar senare åkte vi ner till Lidköping och gav dom en ordentlig match, så det känns helt klart som att vi ska ta med oss dom prestationerna in i den stundande avslutningen och först och främst fokuserat vi på den här veckan, när vi har Vänersborg på bortaplan på onsdag, och sedan avslutar vi veckan med en hemmamatch mot Gripen/Trollhättan på lördag.

Har landslagsuppehållet kommit lite lägligt med tanke på hur viktiga matcher det är som kommer framöver?

Det har varit skönt att få komma ihop och träna lite, och som jag nämnde så har vi tagit med oss den fina veckan mot VSK och Villa in i den här träningsperioden och nu ska vi se ut att komma ut ännu bättre nu på onsdag, så jag tycker att uppehållet har gjort gott för oss, säger Robert.

Vänersborg huserar ju i samma regioner av tabellen som oss, hur tror du onsdagens match kommer se ut?

Tror att vi kommer vara två likvärdiga lag som kommer gå ut och känna på varandra ordentligt, den är ju superviktig, vi får fyra poäng ner till dom om vi vinner och dom går upp på samma om vi förlorar så det här blir säsongens hittills viktigaste match så vi ska ladda på ordentligt för att vara så bra som möjligt då.

Vad tycker du om laget du spelar i och är lagkapten för?

Jag tycker att vi är ett jättebra lag, så klart att man är lite besviken på att vi inte presterat bättre över dom här 18 matcherna som varit, det är det bästa laget vi haft på två-tre år och då vill man ju komma ihop och göra en fin säsong och gå så långt som möjligt, nu har vi ju några matcher på oss och vi ska göra allt för att gå till slutspel och sen kan vi förhoppningsvis komma ihop ännu bättre.

Hur är det att spela match efter ett uppehåll, behöver man förbereda sig på något särskilt sett?

Bra fråga, nej men jag tycker inte att man ska förbereda sig på något annat sätt än när man spelar match varannan dag. Skillnaden är väl att vi alla kommer lite mer utvilade och även fast man inte har haft enbart bandy i huvudet under dom tio senaste dagarna. Starten på matchen kommer bli oerhört viktig med två lag som är duktiga på att spela i ledning, så vi ska se till att vara påkopplade direkt från start, säger Robert.

Först fokuserar vi på onsdagens match, men på lördag väntar Bandyns dag och då kommer Gripen/Trollhättan och gästar Zinken, vad är det för match som väntar då?

Gripen är ju också ett sånt där lag som är duktiga att spela när dom är i ledning, och dom är just nu i samma skikt som oss, vi får ha full respekt för dom och se till att göra en bra prestation. Dom har gjort det bra bakåt i år och inte släppt in så mycket mål som en nykomling kanske brukar göra. Så släpper man i väg dom från start så kommer det bli jäkligt tufft att vända på matchen så vi får helt enkelt se till att göra det bra från början.

Ett ganska fint publiksnitt på hemmaplan i år, vad betyder det för er?

Jag som varit med och spelat sedan säsongen 07-08 när vi hade ett publiksnitt på över 3000 personer vet ju skillnaden i att spela inför 1500 supportrar och 3000, så det är klart att det betyder mycket att folket har börjat hitta tillbaka Zinken, det betyder otroligt mycket, det är ju våra supportrar som gör hela inramningen och gör den här stämningen som bara Bajen-supportrar kan göra. Bandy är en fin sport och jag tycker att det ska vara mycket publik och att det ska vara Hammarbys vintersport, som man går på när fotbollen inte är i gång. Jätteroligt att supportrarna som det känns just nu får till en liten hajp runt bandyn, och nu ska vi på planen försöka göra vårt så att det blir en hajp i tabellen också, avslutar lagkapten Robert Rimgård.

Kom till Zinkensdamms IP och fira Bandyns dag med oss på lördag, FRI ENTRÉ! Läs mer om arrangemanget (som du kan stötta, på flera olika sätt, både som företag och privatperson) här

/Gustav Wall