Bandyns dag, fest på Zinken!

I dag firar vi vår egen högtid! Till matchen Hammarby - Gripen Trollhättan så är det fri entré och full rulle hela dagen på Zinkensdamm.

Vad händer på Bandyns dag?

Zinkensdamm öppnar portarna kl 13.00 – fri entré hela dagen!
Vi kör i gång med bandyloppis där bandyklubbor och skridskor samt möjlighet till skridskoslip finns att tillgå till mycket förmånliga priser. Vill du äta eller dricka? Då går du till Zinkentältet (där kommer det serveras gulaschsoppa och korv med bröd) eller till någon av foodtrucksen från Gurras Goda Kök som kommer vara inne på idrottsplatsen, en serverar hamburgare, den andra pizza. En av kioskerna (den närmst huvudentrén) kommer Brunos Korvbar hålla öppen.

Vill du köpa souvenirer? Testa din pricksäkerhet med klubba och boll, eller kolla hur hårt du skjuter? För barn och unga har vi även en pysselhörna och tipspromenad. Allt det här sker kring Zinkensdamms huvudentré och i Zinkentältet.

Under dagen väntar också utmärkelser till både Hall of Fame (medlem nummer 8 och 9 ska väljas in) och Tomtefonden. Utmärkelserna i HoF äger rum precis innan matchstart, och stipendierna i Tomtefonden delas ut strax innan andra halvlek sätter i gång.


Efter avslutad match, ca kl 17, får ni som vill chansen att åka skridskor på Zinken. Både skridskor, klubba och boll finns att låna.

Entrén och Zinkentältet öppnar klockan 13 och matchen mellan Hammarby och Gripen/Trollhättan har avslag kl 15.

Video: Romus Ramström

Hammarby Bandy Hall of Fame:

Nya medlemmar i Hammarby Bandy Hall of Fame kommer att utses innan matchstart. Vill du läsa om Hammarby Bandy Hall of Fame? Då gör du det här.

Speedshooting och prickskytte:

Tillsammans med vår huvudpartner Köket och Gården kommer vi att ha prickskytte och speedshooting för alla som vill visa sina bandyskills.

Tomtefonden:

Hammarby Bandys ungdomsstipendium, till ära av Johan ”Tomten” Johansson kommer att delas ut.
Vill du läsa om Tomtefonden kan du göra det här.

Souvenirer:

Vi kommer bland annat sälja ovanstående souvenirer med 70% rabatt. Prislistan ser ni lite längre ned. På bilden ovan, på övre raden, andra från vänster, står Felix Nyman och håller upp matchtröjor – dom säljer vi exempelvis för 300 kr/st. Nedan ser ni våra exklusiva Craftsouvenirer som också säljs i mycket begränsad upplaga.

Vad är Bandyns dag?

Bandyns dag är en mångårig tradition inom Hammarby Bandy som verkar för att sprida intresset om vår vackra sport. I år, 2023, siktar vi på 4000 åskådare som alla får fri entré till vår match mot Gripen/Trollhättan på Zinkensdamm.

Vi vill under dagen visa upp vår breda verksamhet och marknadsföra såväl Hammarby Bandy som hela vår sport.

För frågor kring dagen kontakta:
Hannes Sahlin, Försäljning Hammarby Bandy
tel: 070 413 5031
mejl: hannes@hammarbybandy.se

Vill du sponsra som privatperson? Se nedan, då kan du enkelt swisha in din slant.

Här kan du se vilka företag och privatpersoner som är med och stöttar Bandyns dag 2023.