Pierre Roos laddar inför premiären

Vi pratar lite om försäsongen, kommande säsong och om premiären mot AIK 13/11.

Hemsidan fångar Pierre efter att han har varit i skogen och plockat svamp, sista söndagen före premiären. Det är en skön uppladdning inför det som stundar.

Hur har försäsongen varit?
–Covid-19 har gjort den speciell. Det har varit ryckigt med inställda träningsmatcher och cuper, alla lag har drabbats av pandemins effekter. Grabbarna har ändå hanterat det på ett bra sätt.
Det positiva är att vi har fått komma in i hallen och träna ihop oss på stor is i år.

Har ni kunnat träna som tänkt trots pandemin?
–Vi har valt att träna mycket tillsammans då vi till stora delar är en ny trupp. Det är väl nio spelare kvar från förra säsongen och nio nya in, och så nya ledare på det. Både fysträning och träning på is har till stor del skett tillsammans. Dock har träningen kanske inte alltid blivit som vi har tänkt oss. Men det har blivit bra ändå, vi är nöjda med var vi står idag.

Har du fått de svar du behöver i Svenska Cupen och i de träningsmatcher ni haft?
–Ja det tycker jag även om det fortfarande finns saker att utveckla. Vi är till stora delar ett nytt lag med spelare med olika kulturer och som är skolade på olika sätt. Det tar tid att baka ihop någonting riktigt bra utifrån det. Vi har spelat ganska få matcher under försäsongen egentligen, endast tre 90-minutare innan premiären. Normalt antal matcher på en försäsong är ca 10. Vi har helt enkelt fått anpassa oss och jobba utifrån de förutsättningar vi haft och tagit till vara på varenda minut tillsammans.
Det kommer att bli bra!

Vad har ni för målsättning denna säsong?
–Att i första hand sätta vårt spel och känna att vi äger det, både offensivt och defensivt. Rent sportsligt är det svårt att säga något, men vi kommer att prata ihop oss mer om det närmare premiären. När jag tittar på hur det sett ut i Svenska Cupen så tycker jag att vi är vi ett jagande lag. Några lag har kommit längre än oss, men vi tar oss an uppgiften på ett väldigt bra sätt.

Vilka ser du som de svåraste motståndarna i år?
–Utgår jag från Svenska Cupen säger jag Villa, Sandviken, AIK, VSK och Edsbyn. Dessa lag ligger idag före oss i utvecklingen. Sedan kommer det alltid en uppstickare som kommer göra det svårt för oss.

Nu går vi över till att prata lite om premiären. Hur ser truppen ut? Kan alla komma till start på fredag?
–Jag kan säga att det ser bra ut.

Hur bra koll har ni på AIK?
–Jag börjar få en bild av laget utifrån de inspelningar som finns. Det är ett bra lag, men de är inte oslagbara. Vi ska ut och utmana dem ordentligt!

Gör ni några speciella förberedelser inför en sådan här match och i så fall vilka?
–Jag tror inte på att ändra rutiner inför speciella matcher. Vi ska lita på våra vanliga rutiner. Sedan läser jag och Calle (assisterande tränare Carl Malm) alltid in oss på motståndarna.

Fager är ju avstängd. Vad betyder det?
–Han är ju en spjutspets och målgörare av rang. Alla lag skulle lida av att tappa honom i en match. Bandy är ju ett lagspel, vi behöver vara väldigt samstämmiga för att vinna matchen. Vi kommer att hitta en lösning!

Hur känns det att möta AIK i premiären?
–Först och främst ska det bli roligt att serien kommer igång. Det är ett derby och en stormatch, så det ska bli jäkligt roligt! För en stor del av gänget blir det första derbyt i Stockholm, vilket också gör det extra spännande och kul.

Vi kommer att sakna publiken och vi längtar alla tills vi får träffa dem och känna stödet från läktaren.

/Mats Öström