Oavgjort för Hammarby på Studenternas

Hammarby och Sirius spelade oavgjort 3-3 på Studenternas efter att Sirius haft ledningen med 1-0 i paus. I första halvlek hände inte mycket mer än målet. I andra dominerade Hammarby men Sirius kvitterade på hörna i slutsekunderna.

Uppsala bjöd på fint bandyväder med snö och fyra minusgrader. Det var uppehåll under matchen men lite blåsigt. Max Bergström vaktade Hammarbys mål. Felix Nyman var tillbaka i laguppställningen men inte i startelvan. Han spelade en del av första halvlek.

Hammarby fick en hörna redan i första minuten. Den blev farlig men resultatlös. Hammarby skaffade sig ett spelövertag men utan att skapa några riktigt vassa målchanser. Sirius backade hem och försvaret höll tätt. I 24:e minuten tog Sirius ledningen. Teemu Määttä fick in bollen till Nils Bergström precis framför mål som sköt otagbart förbi Bergström i målet. I andra delen av halvleken hade Sirius ett visst övertag, men tempot var inte så högt. David Pizzoni blev utvisad fem minuter innan paus, och strax efteråt även Jimi Heinonen från Sirius.

I andra halvlek höjde Hammarby tempot. Robin Sundin fick ett bra skottläge men bollen smet över. Hammarby fick en hörna efter slarv i Siriusförsvaret. Då tog Sundin revansch genom att kvittera till 1-1. Och han fick även en gyllene chans att ge Hammarby ledningen, men bollen ville inte in. En dryg kvart in i halvleken fick Hammarby en ny hörna efter en stark uppåkning av Simon Folkesson. Och då tog Hammarby ledningen med en snygg hörnvariant där Adam Gilljam avslutade. Efter ett bolltapp av Hammarby ett par minuter senare drev Marcus Kumpuoja upp bollen och sköt. Max Bergström räddade men Kalle Mårtensson slog in returen till 2-2. I anfallet efter sköt Jakob Bucht i ribban. Hammarby tog ändå ledningen 2-3 med kvarten kvar när Robin Sundin stod för förarbetet och Ted Bergström satte bollen i mål. Sirius pressade på för reducering. Hammarby försvarade sig väl och Sirius tog time-out med ett par minuter kvar. Gilljam och David Jansson var sedan nära att punktera matchen. Men Sirius fick en sista chans genom en hörna. Skottet tog i muren, men på en retur kom Sirius kvittering, 3-3. Inte rättvist sett till hela matchen, men lagen fick dela på poängen.

Hammarby visade upp ett fint spel i andra halvlek och får ta med sig det inför framtiden. Nu väntar två nya intressanta matcher. På tisdag kommer Vänersborg till Zinken och på lördag är det dags för Stockholmsderby på Östermalms IP när AIK står för motståndet.

/Sten Haase
(Foto: Stéfan Bertolotti)

Matchfakta
Sirius – Hammarby 3-3 (1-0)
1-0 Nils Bergström (24)
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
1-1 Robin Sundin (50)
1-2 Adam Gilljam (62)
2–2 Kalle Mårtensson (66)
2–3 Ted Bergström (74)
3–3 Samuel Heeger (92)

Publik: 1208
Hörnor 8-10
Straffar: 0-0
Utvisningar: Sirius 2 x 10, Hammarby 2 x 10

Tags: