Ny förlust i World Cup

Hammarby förlorade mot Dynamo Moskva med 2-4, i halvtid 1-4. Båda Hammarbys mål gjordes på hörna. Hammarby är därigenom utslagna ur World Cup.

Det var i inledningen som matchen avgjordes. Dynamo överraskade Hammarby med ett högt tempo och satte en hård press på bollhållaren. Redan efter fem minuter ledde ryssarna med två mål. Hammarbys målvakt Filip Mörkdal gjorde sedan en viktig räddning när en Dynamospelare kom fri.

Hammarby fick ett par lägen att reducera. Efter ett snyggt anfall hamnade bollen i Dynamos kasse, men målet blev bortdömt. Ted Bergström fick ett friläge men Dynamos målvakt täckte ut till hörna. I stället utökade Dynamo ledningen till 0-4, först på en hårt dömd straff, och sedan genom ett skott strax under ribban.

Hammarby tog time-out och efter den började spelet att fungera lite bättre. På tilläggstid i första halvlek kom reduceringen, 1-4, på hörna genom Robin Sundin.

 

I andra halvlek jämnades spelet ut, kanske genom att Dynamo slog av på tempot. Hammarby hade några chanser att reducera, men effektiviteten saknades. I 55:e minuten kunde Carl-Johan Rutqvist fastställa slutresultatet till 2-4 med en fullträff på hörna.

Trots förlusten fungerade ändå spelet bättre än i första matchen mot Broberg. Med många nya spelare, och par borta på grund av sjukdom, så är det matcher på stor is som behövs för att få ordning på spelet till seriestarten. För Hammarby återstår nu bara den viktiga matchen mot AIK i World Cup, den spelas fredag kväll.

/Sten Haase
Foto: Stéfan Bertolotti

Matchfakta
Hammarby – Dynamo Moskva 2-4 (1-4)
0-1 Nikita Ivanov (2)
0-2 Yanis Befus (5)
0-3 Vladislav Tarasov (16)
0-4 Maxim Vasilenko (19)
1-4 Robin Sundin (33)
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
2-4 Carl-Johan Rutqvist (56)

Publik: 173
Hörnor 7-6
Straffar: 0-1
Utvisningar: Hammarby 3×6, Dynamo Moskva 5×6

Tags: