”Linkan” om tröga helgen i Vänersborg – och om nya matcher framåt

Vi kollade läget med assisterande tränare Jonas "Linkan" Lindqvist om helgen i Vänersborg och sin nya roll som assisterande tränare.

Tre förluster på tre dagar. Vad är din analys? 

Vi är inne i en process just nu. Trots att vi kommit från tre resultatmässigt dåliga insatser känner vi oss trygga i mycket och det känns som att vi tagit ytterligare steg, säger Lindqvist, som påpekar att det var mycket videoanalys och diskussioner i laget utöver matchandet i helgen. 

Vi spelade jämnt med motståndet i samtliga matcher. Vi vet ju vad det beror på när vi viker ner oss i andra halvlekarna i match två och tre. Det är för att vi har kört hårt under en längre tid, men vi är säkra på att det kommer bära frukt senare. Det är bara att konstatera att träningsmängden vi haft har gjort att vi inte håller för nittio minuter just nu, eller i alla fall i helgen som var.  

–Det täta matchandet fortsätter nu. Vi kör två nya träningsmatcher med start i morgon när vi reser till Uppsala för att möta Sirius (avslag kl 18) och på fredag åker vi till Karlstad för att möta allsvenska Boltic i deras nya arena (avslag kl 19).

Förra året var du huvudtränare, nu är du assisterande och det till Jonas Claesson. Hur känns det?

Det är väldigt lärorikt och inspirerande att jobba med en person som Jonas Claesson, bara att få vara med och se hur han tänker bandy är riktigt kul, och det märks att han varit en rutinerad spelare och förbundskapten, den mannen kan bandyn innan och utan känns det som, bara en sådan sak. Väldigt kul att få vara med och se vad som krävs, och att få ta del av hans energi och kunnande.

Steget som jag tagit nu från huvudtränare till assisterande känns skönt, med tanke på att vi var rätt underbemannade i ledarstaben förra året. För egen del så spelar det ingen roll om jag är huvudtränare eller assisterande, finns liksom ingen prestige där, så länge man får hålla på med idrotten man älskar, avslutar Lindqvist.

/Gustav Wall