Lägesrapport i Hammarby Bandy

Det är mycket som händer i klubben just nu. Här hoppas vi ge svar på frågorna.

Anmälan från VSK-matchen

Som det skrivits i flera medier så har Hammarby Bandy lämnat in en protest mot händelser som skedde i förlustmatchen mot VSK. I regelboken står det att mål som sker då en utvisad spelare befinner sig på plan ska underkännas, trots upprepade försök från Hammarby Bandys tränarstab (det första kom vid ställningen 2-0) att uppmärksamma fjärdedomaren på händelsen, så ignorerades det helt och hållet.

– Vår protest är en signal om att de regler som finns kring våra elitmatcher efterlevs. Resultatet av protesten är inte det viktigaste, utan det viktiga är att göra en markering när en sådan uppenbar felaktighet sker, säger Hammarby IF Bandys ordförande Anders Gidrup.

Nästa match

Hammarby – Bollnäs, nu på onsdag 20 november, blir en häftig match där Hammarbyfostrade Kasper Milerud och fjolårsbajaren Christoffer Fagerström kommer tillbaka till Zinken. Från arrangörshåll kommer vi lägga fokus på souvenirförsäljning, där vi rensar lagret på t-shirts, väskor och jackor. Dessutom kan du beställa din egen matchtröja.

Köp din egen matchtröja här – beställningen måste göras senast onsdag i samband med matchen

Matchvärden är Craft

Våra samarbetspartner i Craft kommer agera matchvärd på onsdagens match och det är vi såklart väldigt stolta över.

Mat

I Zinkentältet serveras det viltskav med ris och lingon eller currykyckling med ris. En maträtt kostar 100 kr. Zinkentältet öppnar upp för mat och dryck kl 17.00.

1000 ger 1000

Vi har omkring 100 medlemmar i 1000 ger 1000 och det är vi stolta över! Era erbjudanden som medlemmar har varit lite otydliga, men om du trycker på länken här kan du se en video över hur du hittar till värmerummet.

VIP-kön i tältet hittar du till vänster i den stora baren (alltså hörnan av baren som är närmst huvudläktaren). Där ska vi se till att serveringen fungerar med både kort och swish och att vi har bra kassapersonal i det hörnet, från och med nu på onsdag.

Listan på 1000 ger 1000-medlemmar ser du här.

Det sportsliga

Säsongsinledningen har bjudit på både toppar och dalar. Så här säger huvudtränare Stefan Karlsson:

– Fyra första matcherna var helt OK, men senaste matchen mot VSK var inte bra. Den var hafsig och slafsig. Mest nöjd är jag med Edsbynmatchen, det var en bra insats. Nu är fokus på Bollnäsmatchen på onsdag, säger tränare Stefan Karlsson som såklart siktar på två poäng. På fredag väntar Motala borta.

På skadesidan har Hammarby haft en hel del spelare. Där är Calle Rutqvist och Felix Nyman på gång tillbaka, något som kommer stabilisera backsidan, såklart.

– Vi hoppas att de är tillbaka inom ett par veckor. Sen är Jonas Söder (som skadade sig mot Edsbyn) med och tränar i dag (måndag). Förhoppningsvis är Söder redo för matchen nu på onsdag, säger Stefan Karlsson.

Ungdomsmatchen – en dröm för alla

Swishkampanjen som var riktad till Hammarbys ungdomslag pågår fortfarande. I nuläget har ungefär 10 000 kr samlats in till Hammarbys ungdomssektion. Stort tack för det! Vill du swisha en slant till ungdomssidan så gör det till 123 209 63 37 och märk insättningen ”ungdomsbandy”.

Julmarknad

Den 1:a december arrangerar Hammarby Bandy tillsammans med Bajenkonst en julmarknad i Zinkentältet. Skriv upp första advent, kom till Zinken för att mingla och köpa grönvita klappar! Dessutom spelar både damlaget match (kl 10.45) och senare på eftermiddagen lirar Tellus herrar match i allsvenskan.

Attenda gärna vårt event på Facebook.

Ekonomi

Det ekonomiska läget i Hammarby Bandy är just nu stabilt och vi jobbar stenhårt för att få en hållbar ekonomi och med det en fin framtid. Det absolut viktigaste för oss, och som du kan hjälpa till med, är att få folk att gå på våra hemmamatcher. Sprid ordet när det är dags för fight! Biljettintäkterna är bland det viktigaste vi har.

I Zinkentältet har vi tillfälliga serveringstillstånd. I nuläget har vi fått tillstånd för alla matcher i december.

– Vi har tillfälliga tillstånd intill dess att tillståndsenheten har möten med politiker och det mötet kommer inte förrän i januari. Där kan vi få ett stadigvarande tillstånd. Det är en process där även vi internt måste göra kunskapsprov för att visa oss lämpliga för ett stadigvarande tillstånd, säger Hammarby IF Bandys ordförande Anders Gidrup

Bandyhallen

I förra veckan var vår spelare Felix Nyman på plats i hallbygget i Gubbängen. Se bilder och läs om besöket här.