Juniorbetonat Hammarby förlorade mot Frillesås

Ett sjukdomsdrabbat Hammarby föll med 1-7 mot Frillesås på ett blött Zinken. Hammarby var bra med i första halvlek, men orken tröt i andra. Tre snabba mål avgjorde kampen. En timeout fick stopp på läckaget men matchen var avgjord.

Sjukdom med feber slog till mot nästan hela Hammarbys trupp i veckan. Några var tillräckligt friska för att spela på fredagskvällen. Men sex reserver fick kallas in, fem juniorer och Calle Rutquist som gjorde comeback. Och med en så nykomponerad trupp hjälpte det inte att Matteo Tuvesson storspelade i målet. Zinkensdamm bjöd på ett par plusgrader och regn, ibland lättare och ibland rejält.

Spelet startade avvaktande från båda sidor. Första klara målchansen fick Frillesås och Fredrik Brandin som kom i en friläge, men Matteo Tuvesson klistrade bollen. Frillesås tog ändå ledningen när Gustav Friman stötte in 0-1. Efter en halvtimma sänkte gästernas Lukas Norman en Hammarbyspelare som blev liggande ett tag. Men domaren blundade för den fula tacklingen. Kanske tände incidenten Hammarby. För kvitteringen kom direkt genom David Pizzoni som från vänster spelade in till David Jansson, som nätade. Isen blev sämre och spelarna hade svårt att få kontroll på bollen. Tyvärr kunde Frillesås ta ledningen med 1-2 på ett frislag strax innan paus. Kändes inte helt rättvis efter en jämn halvlek.

Andra halvlek hann knappt starta innan Frillesås utökade till 1-3 när Fredrik Brandin frispelades. Frillesås tog över matchen samtidigt som Hammarbys lagdelar föll isär och det blev för många soloåkningar, som fastnade i Frillesås försvar. Men Tuvesson fick göra många viktiga räddningar. I mitten av halvleken avgjordes matchen definitivt när Frillesås på tio minuter utökade till 1-6. Hammarby tog timeout med 20 minuter kvar av matchen. Timeouten skapade mer stadga i spelet igen. Men matchen var förlorad och Frillesås kunde också fastställa slutresultatet till 1-7.

Tyvärr lyckas inte Hammarby hålla uppe spelet i andra halvlek. Inte så förvånande med tanke på alla nya spelare som inte fått tid att träna tillsammans. Nu får spelarna lite vila och tid för återhämtning innan Edsbyn kommer till Zinken på söndag. Vi får hoppas att några av de sjuka spelarna kan vara tillbaka i laget då. För de yngre spelarna blev kvällens match en chans att känna på elitseriens tempo, något som förhoppningsvis ger utdelning längre fram.

/Sten Haase
foto: Romus Ramström

Klubbchefen Carl Malm säger så här efter matchen:

Jag känner att vi inte kan kräva något mer av grabbarna idag. Det är många som legat sjuka och knappt rört på sig på nästan en vecka. Jag tycker att vi gör en okej första halvlek men i andra försvinner orken helt, vi ska inte skylla förlusten på att vi varit sjuka, men det är klart att det märks av. Vi kommer ut och gör det helt okej i första halvlek, vi gör en hel del bra grejer, sen när vi åker på dom där snabba baklängesmålen i början på andra så har vi helt enkelt inte kraften att komma tillbaka in i matchen.

En extra eloge till ”Rutan” och grabbarna från Utvecklingslaget och Helenelund som ställde upp med så kort varsel. Dom ställde upp och visade hjärta, det är så klart väldigt tacksamt. Det är bara att ösa på. Förhoppningsvis så får dom chansen igen, dom som hoppade in gjorde klart godkända insatser allihop , avslutar Carl Malm.

I kväll hyllade vi spelarnas moderklubbar. Läs mer om det här.

Här nedan kan du även se manskapet vi ställde upp med i kväll, då sju ordinarie spelare saknades.

Foto: Romus Ramström

Matchfakta
Hammarby – Frillesås 1-7 (1-2)
0-1 Gustav Friman (18)
1-1 David Jansson (33)
1-2 Jakob Jenefeldt (42)
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
1-3 Fredrik Brandin (46)
1-4 Fredrik Johansson( (61)
1-5 Jakob Jenefeldt (67)
1-6 Fredrik Brandin (69)
1-7 Lukas Norrma (78)

Publik: 833
Hörnor 7-6
Straffar: 0-0
Utvisningar: Hammarby 0 x 10, Frillesås 0 x 10