Huvudtränare Lindqvist om veckan: – ”Då kommer det bli stolpe in istället för stolpe ut”

I morgon onsdag står Vänersborg borta på schemat, "Linkan" konstaterar att det blir ett tätt matchande framöver och att längtan till Zinken på fredag är stor.

Det har gått en vecka sedan ni matchade senast, hur har ni hållit igång sedan dess?

Vi höll igång rätt bra på träningarna förra veckan, nu kommer vi från en ledig helg där vi har laddat batterierna för ett tätt matchande framöver. I helgen fick laget köra lite lugnare individuell träning bara, bra tempo på träningen i dag och i morgon (läs tisdag) blir det lite lugnare inför matchen borta mot Vänersborg på onsdag. Sen blir det ett väldigt tätt matchande så det får bli många rehabpass och lugnare pass på isen efter det. Det kommer garanterat kännas i kropparna hos grabbarna. Vi får spela efter förutsättningarna och ladda för en match i taget, säger Jonas.

Förlust senast (borta mot VSK förra tisdagen, slutresultatet skrevs till 7-3) men ändå en bra genomförd match, vad ska ni göra för att få marginalerna på er sida i Vänersborg på onsdag?

Jag tycker vi har gjort bra prestationer i alla tre seriematcher hittills, med lite stolpe ut i två utav matcherna där resultaten gått mot oss. Vi fortsätter trumma på och mycket av marginalerna är ju en färskvara och ju fler matcher vi lirar desto bättre kommer vi kunna hantera dessa lägen. Vi kommer att vända det här, vi fortsätter vara ödmjuka inför varje match så kommer det till slut bli stolpe in istället för stolpe ut, det kan jag lova.

Uppskjutna premiärmatcher på grund av ospelbar is på Zinken gör att det blir ett ganska tätt matchande framöver, hur ser du till att hålla alla i matchskick?

Vi måste se till att ta hand om kropparna, före och efter match, mycket rehab och lugna träningar på is som jag var inne på tidigare, det kommer ju bli så att vi får lägga all energi vi har på matcherna. Det har vi inte behövt göra fram till nu för vi har även tävlat väldigt hårt på träningarna, men det kommer garanterat krävas att vi tar det lite lugnt mellan matcherna framöver. Jag får gå in och styra lite grann för att se till att dom inte tävlar för hårt på träningarna. Vi måste vara smarta för att hålla oss hela så vi får se till att gå ut och åka av oss bara när vi går på is mellan matcherna, säger Jonas.

Men däremot ska du i slutet på veckan få göra premiär på Zinken som huvudtränare för Bajen, hur känns det?

Det känns jättekul. Äntligen är dags att spela hemmamatcher, det har vi alla längtat efter länge. Ska bli skitkul att spela inför publik på vår borg där vi känner igen oss som bäst. Det känns sjukt inspirerande att vi ska få spela hemma för våra fans igen, vi är taggade på att göra bra prestationer för dom.

Hemma mot Villa på fredag och hemma mot Örebro på söndag, vad vill du och laget få med från dom matcherna?

Vi vill alltid göra bra prestationer, gör vi det så har vi en stor chans att ta poäng mot samtliga lag. Hemmapremiären mot mästarna Villa Lidköping blir så klart väldigt tufft men vi ska se till att ge dom en match i nittio minuter, gör vi en bra prestation så har vi alla chanser i världen.

Vågar du gissa på någon publiksiffra till hemmapremiären? Har du något att hälsa något till supportrarna?

Svårt och säga, men jag hoppas och tror att många kommer och hejar på oss. Spelarna har saknat Zinken väldigt mycket och det tror jag verkligen supportrarna gjort också. Det ger sån otrolig energi att ha supportrarna i ryggen, det är vår tolfte spelare, det är ju ingen hemlighet. Har man det stödet i ryggen så får vi energin för att göra det där lilla extra som behövs.

Jag hoppas ju så klart på att vi kan få bjuda fansen på lite fartfylld och rolig bandy. Zinken är ju helt magiskt när det är fredagsmatch och lite drag! Så jag hoppas så många som möjligt kommer till Zinken på fredag, vi vill bärga poängen tillsammans med er, avslutar ”Linkan”.

Publikens återkomst till Zinken är väldigt nära! Foto: Romus Ramström

/Gustav Wall