Hammarbys F17 lirade NorDan Cup

Flera fina prestationer i cupspelet i Vetlanda förra helgen.

För fjärde året i rad har Hammarby F17 besökt Vetlanda för att spela den största cupen för äldre tjejer. 2018 & 2019 hette cupen World Cup Girls F17 men förra året samt i år har den hetat NorDan Cup F17. I år deltog sex lag i cupen: Villa Lidköping, KS (Kareby/Surte) Bandy, Skirö AIK/Tranås BoIS, Västerås SK, Uppsala BoIS samt Hammarby/SBBK. Matcherna spelas 2*30 minuter med fem minuters paus.

Laget inledde cupspelet på fredagen kl. 13:30 med en match mot Uppsala BoIS. Laget var kanske för självsäkra eftersom dom hade vunnit bägge träningsmatcherna mot dom under hösten så tyvärr blev det förlust med 2-3. Vi kvitterade i 50:e minuten men släppte sedan in sista målet 54 sekunder senare, en negativ klassiker. Stella Wallin & Malin Ekström gjorde var sitt mål. På fredagskvällen kl. 18:00 spelade vi mot KS Bandy. Dom blivande cupvinnarna blev tagna på sängen av vårt spel då de tittat på föregående match. Hammarby stod upp mycket bra mot laget, och chanserna var jämnt fördelade. Efter första halvlek stod det 0-2 till KS efter att Vilma Fischer åkt igenom oss två gånger i slutet på första halvlek. Hon fullbordade sitt hattrick efter 35 minuter men sen stängde vi ned. Stella Wallin reducerade till 1-3, men vi kom inte närmare än så. Trots förlusten var vi relativt nöjda med insatsen, Tidigare resultat mot KS Bandy har legat runt tvåsiffrigt så vi känner att vi närmar oss.

På lördagen var det morgonmatch mot Villa Lidköping. Den matchen förlorar vi med 1-7 men båda lagledningarna är överens om att 3-6 hade varit ett rättvisare resultat. Samma känsla efter den här matchen, vi har gjort en bra insats och vi närmar oss topplagen. Tyvärr råkade vår lagkapten Märta krocka med en spelare och fick en lätt hjärnskakning mitt i matchen. Assisterande lagkapten Jackie tog över bindeln efter det. Kl. 12:00 spelar vi mot Västerås SK och efter sjutton minuter är matchen avgjord då vi leder med 4-0 efter äkta hattrick av Stella samt ett mål av Malin. Stella gör ytterligare ett mål och Sigrid får också göra ett. VSK får reducera två gånger så matchen slutar 6-2 till oss. Lördagens sista match spelas kl. 16:30 mot värdarna Skirö AIK/Tranås Bois. De tar ledningen efter sex minuter men vi kvitterar några minuter senare. Sedan står matchen och väger, vi har ett par träffar i ribban samt några situationer där supervisorn efter matchen säger att vi nog borde fått straff. Det fick vi inte. I halvtid leder de med 1-3, och när de sedan gör två mål i inledningen av andra halvlek orkar vi inte jobba ikapp. Matchen slutar 2-5. Stella gjorde båda målen för oss.

På söndagsmorgonen kl. 09:00 var det placeringsmatchen mot Västerås SK. På tretton minuter har Stella gjort äkta hattrick igen (hon gillar att spela mot VSK i år) och Malin utökar till 4-0. Stella gör sedan ytterligare två mål innan Tyra avslutar målskörden med två. Matchen slutar 8-1 till oss och vi slutar alltså femma i turneringen.

Sammanfattningsvis så gjorde laget en bra turnering spelmässigt bortsett från den första matchen. Minnet av den kommer vara en bra väckarklocka inför samtliga resterande matcher den här säsongen. Vi i lagledningen hade hoppats på att vi skulle kunna fightas om 3:e platsen i turneringen och med vinst mot Uppsala hade vi varit där. Glädjande nog kunde vi konstatera att vi spelade riktigt bra mot de bästa F17-lagen i landet samt både släppte in färre samt gjorde fler mål mot dem än tidigare. Vi hade kul tillsammans och byggde gruppen starkare. Det bådar gott inför Flickallsvenskan som spelas i slutet på december och början på januari.

/Jonas Jonsson, tränare Hammarby Bandy Dam/F17.

Minipackning i minibuss!