Hammarby vann jämn match mot Frillesås

Hammarby besegrade Frillesås på Zinken med 5-4 efter 2-2 i paus och slipper kvalspel. Hammarby bjöd både på slarviga pass och bandygodis i en tät match som levde tills slutsignalen. Ted Bergström avgjorde matchen med två mål.

Zinkensdamm bjöd på fint bandyväder. Hammarby ställde upp med samma lag som senast. Pontus Nordenfors spelar med Tellus lördag och söndag och var inte med i laguppställningen. Max Bergström målvakt.

Hammarby inledde bäst och fick en tidig ledning. I fjärde minuten skickade Adam Gilljam upp en perfekt passning till David Jansson, som åkte fri och överlistade Frillesås målvakt Jakob Hugoh, ledning 1-0. Hammarby dominerade inledningsvis, men tappade tempo och slarvade i uppspelet. I stället kom Frillesås in i matchen och kunde efter dryga halvtimmen kvittera till 1-1 på hörna. David Pizzoni på backposition gjorde en åkning mot Frillesås kortlinje. Han spelade in snett bakåt till en fristående Ted Bergström som fick tid att ladda och sköt 2-1, otagbart för målvakten. Frillesås skapade en ny hörna och då satte Sergey Pochkunov 2-2 med ett skott precis under ribban. I slutsekunderna levererade Gilljam ett nytt smörpass, nu till Ted Bergström som tog ned bollen och avslutade, men Hugoh räddade.

Även i andra halvlek inledde Hammarby bäst. Ted Bergström som drev upp bollen på vänsterkanten och passade in till Gilljam som nätade. Fem minuter senare fick Hammarby en högerhörna. Bergström gled in i förstaposition och satte bollen högt. Tvåmålsledning 4-2 för Hammarby. Frillesås valde att ta timeout och bara sex minuter senare tog Hammarby timeout. Hammarby verkade ha en bra koll på matchen när Fredrik Johansson i Frillesås friställde Adam Rudell som ensam med Max Bergström reducerade till 4-3. Frillesås var även nära att kvittera på ett långskott, men Bergström i målet lyckades styra ut bollen till hörna. Robin Sundin visade sin skridskokapacitet när han drev upp bollen och levererade en elegant passning till Ivan Lebedev som nätade till 5-3. Med ett par minuter kvar av matchen hittade domaren en straff för Frillesås när Pizzoni tog ner bollen i eget straffområde. Adam Rudell tog hand om straffen och nätade till 5-4, hans tredje mål i matchen. Men Hammarby redde ut stormen och vann till slut med uddamålet.

Segern betyder att Hammarby slipper kvala och troligen tar sig till åttondelsfinal. Med dagens tabelläge får Hammarby möta AIK, men det kan ändras i sista grundomgången som spelas på söndag. Adam Gilljam och Robin Sundin låg bakom mycket av Hammarbys anfallsspel. Och Ted Bergström med två mål och en assist utsågs till matchens lirare.

/Sten Haase
Foto: Stéfan Bertolotti

Matchfakta
Hammarby – Frillesås 5-4 (2-2)
1-0 David Jansson (4)
1-1 Adam Rudell (32)
2-1 Ted Bergström (40)
2-2 Sergey Pochkunov (42)
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
3-2 Adam Gilljam (53)
4-2 Ted Bergström (58)
4-3 Adam Rudell (76)
5-3 Ivan Lebedev (89)
5-4 Adam Rudell (93)

Publik: 1873
Hörnor 11-9
Straffar: 0-1
Utvisningar: Hammarby 1×10, Frillesås 1×10


Tags: