Full fart på skridsko- och bandyskolan!

Hammarby Bandys skridsko- och bandyskola pågår varje lördag och söndag under hela säsongen.

Vi på Hammarby Bandy har i flera decennier lärt Stockholmsbarn att åka skridskor. Vi tycker att skridskoåkning är något för alla och att bandy är den vackraste sporten som finns. Efter att ha varit med i vår skridsko- och bandyskola tror och hoppas vi att du tycker detsamma!

Skridskoskolan

Skridskoskolan är ett bra ställe att börja för dig som är nybörjare och vill bli bättre på skridskorna.

På skridskoskolan tränar vi utan klubba och du behöver inga särskilda förkunskaper. För de allra minsta nybörjarna är förälder eller annan medföljande vuxen välkommen att vara med på isen om ni har skridskor och hjälm på er. Medföljande vuxen behöver inte heller ha några särskilda förkunskaper.

Bandyskolan

Visste du att bandy är världens kanske snabbaste lagsport, mycket snabbare än ishockey?
Bandy är en sport för tjejer och killar som tycker om att åka skridskor och också vill trixa med bollen.

Om du går och tittar på Hammarbys a-lagsmatcher ser du hur fort det går. I bandyskolan lär vi oss grunderna i att spela bandy: åka skridskor, passa och skjuta. Vi kommer även att gå igenom hur man spelar i ett lag och hur man är på isen mot sina kompisar, ledare och domare.

För deltagare i bandyskolan som är födda 2014 och tidigare kommer det under säsongen finnas möjlighet att prova på att spela matcher i den nya spelformen 3 mot 3.

Läs mer här.