Tre nya kontrakt klara – Fredrik, Tom och Philip laddar nu för säsongens största matcher

Fredrik Larsson, Tom Nyström och Philip Åström har skrivit på för några säsonger till. Det går inte att beskriva hur laddade de är inför 8-delen mot laget från Solna. De ser ett bättre samspelt Bajen och en tightare grupp nästa år

Nu är det åttondel på tisdag och torsdag mot AIK? Hur laddade för revansch är ni? 

– Det går inte att beskriva i ord! Det ska bli riktigt häftigt med mycket folk. AIK är ett bra lag så det blir bra bandy och det vore riktigt kul att få en revansch, säger Tom Nyström.

– Det är nu det gäller. Det som hände tidigare i grundserien spelar ingen roll. Vi har fått ihop allt bättre nu, vilket känns bra, säger Fredrik Larsson.

Och Philip Åström stämmer in.

–Vi är sjukt laddade. Speciellt efter de två riktigt sura förlusterna. Men vi har en uppåtgående trend. Vi är med på tåget och beredda att köra ända in, säger Åström.

Villa väntar i en kvartsfinal. Hur ser ni på det?

– Det är ett riktigt bra lag som spelar rolig bandy. Vi får stå upp defensivt och försöka slå dem över fem matcher. Men vi har en bra chans att slå ut dem, säger Tom.

Fredrik: –Ja, det är en bra lag som har plusstatistik på oss. Men det kan vara skönt att slå i underläge, och de är piskade att vinna. Fast de matcherna får vi ta när de kommer. Det är väl lika bra att slå ut de bra lagen direkt så får man lättare sen, säger Fredrik med ett skratt.

Philip: –Det är en riktigt rolig utmaning! Vi har spelat bra mot dem men hemma på Zinken var det dålig is. Vi kommer ge dem en riktig fight och kämpa för varandra. Vi kommer att ge det en ärlig chans!

Ni har alla kritat på för två år till. Vad ser ni framför er under dessa två år?

Tom: –Först och främst vill jag ta ett steg framåt och få en ordinarie plats. Men jag tänker att vi även ska växa och bli bättre som lag. Att vi ska toppa formen tidigare, börja nästa säsong bättre och fortsätta den resan året efter. Jag har två personliga mål: Jag ska spela fler säsonger än farsan spelade i Bajen. Han spelade här i 10 säsonger. Sen ska jag ha ett SM-guld. 

Fredrik: –Att vi som lag fortsätter att utvecklas och går framåt. Det har varit stökigt i år. Vi ska bli bättre som lag och grupp, som en liten nystart. Jag har inga specifika personliga mål men jag kan ju alltid bli bättre. Även fast man är gammal  man inte vara färdig. Fast det är klart, det var ju en herrans massa år sedan jag spelade som libero. Det har gått bra i år, men jag vill växa mer i den rollen. Men det viktigaste är ändå att kriga för laget. 

Philip: –Jag ser mig själv fortsätta att utvecklas och bli en etablerad bandyspelare. Bajen har bra träningsupplägg och bra människor omkring sig. Från att ha haft två jobbiga år trivs jag nu och det går bra. Jag får mycket förtroende också. Som lag ser jag att vi har hittat ett grundspel för alla att passa in i. Att vi alla har har kvar klubbhjärtat och kämpar stenhårt för Bajen. Mitt kontrakt är 1+1 år.


Avgörande matcher söndag, tisdag och torsdag och vid vinst blir det kvartsfinal på lördag. Många matcher på kort tid. Hur känns det?

Tom: –Personligen tycker jag det är skönt. Det är så att många matcher innebär färre träningar, och det är kul att spela match!

Fredrik: –Schemat har legat länge, så det kommer inte som någon överraskning. Jag har inte så mycket att säga…inte mer än att det är roligare att spela match än att träna. Det är dessutom de här matcherna jag har tränat för hela sommaren. Så det är bara att köra.

Philip: –Det tar på kroppen för många, men vi är bra tränade. Vi lägger upp träningen bra.  Så får man se till att äta och sova bra och orka maxa sig själv.

/Mats Öström

Foto: Romus Ramström