En kraftsamling: för framtiden och ett starkt Hammarby Bandy!

UPPROP – STOCKHOLM, skärtorsdagen 28 mars -2024.

Årets säsong blev resultatmässigt för vårt herrlag  inte riktigt vad vi alla hade hoppats på. En uppfattning som såväl spelare, ledare och supportrar delar. Vi saknade jämnhet i prestationen och varvade höga toppar med lite sämre insatser. Dessutom slutade flera matcher som vi mer eller mindre dominerade med frustrerande uddamålsförluster.

Trots detta så har många positiva saker skett som skapat goda förutsättningar för att Hammarby Bandy åter ska bli att räkna med i svensk bandy. Vi har under säsongen fått in en oerhört kompetent tränare i form av Misja Pasjkin, vi har rekryterat en av Sveriges mest erfarna och respekterade klubbchefer, nyckelspelare har förlängt sina kontrakt och flera nyförvärv är redan på plats.

Dessutom, och inte minst, har vårt damlag spelat sig upp i Elitserien! Detta gör att vi till nästa säsong bygger ut med även ett utvecklingslag på damsidan. Vi har också haft ett rekordår när det gäller barn i bandyskolan och engagemanget på läktarna fortsätter att växa sig starkare. Sammantaget flera positiva faktorer som kommer hjälpa Hammarby Bandy att ta nästa steg att bli ett etablerat slutspelslag på herrsidan, ett etablerat elitserielag på damsidan och med en trygg tillväxt på ungdomssidan. Klubbens uttalade målsättning är att våra seniorlag inom några år ska spela om medaljer igen och återigen bli en av de ledande klubbarna i svensk bandy.

Trots alla positiva signaler så hänger ett mörkt moln över oss. Hammarby Bandy har likt andra sektioner inom Hammarby drabbats av att huvudsponsorer inte har lyckats fullgöra sina åtaganden. I vårt fall är det tyvärr fler än en bärande sponsor. Denna situation ligger helt utanför Hammarby Bandys kontroll. Situationen med risk för uteblivna intäkter har varit känd under en längre tid och vi inom Hammarby Bandy har under säsongen arbetet utifrån ett scenario med uteblivna sponsorintäkter och därmed skapat en del alternativa intäkter men även arbetat för kostnadsbesparingar, vilket innebär att föreningens existens inte på något sätt är hotad.

Utöver uteblivna intäkter så har vi dessutom omfattande böter från Svenska Bandyförbundet p g a att pyroteknik förekommit på tre av våra matcher. Trots att vi har framfört protester/överklagat böter i två instanser och även väckt en bra diskussion kring säkerhet och attraktion för svensk bandy, så är vi tvingade att inom några veckor betala 40 000 kr i böter.

Förvisso hade vi budgeterat med en slutspelsmatch, som tyvärr uteblev, men trots detta så ser vi att vi kan gå en ljus framtid till mötes. För att detta ska vara möjligt måste vi alla hjälpas åt och TILLSAMMANS ska vi nu fortsätta att lägga grunden för en stabil och hållbar utveckling av Hammarby Bandy!

Hammarby Bandy vill med anledning av ovan beskrivet nu göra ett upprop till hela Hammarbyfamiljen (medlemmar, supportrar, sponsorer m fl) att stödja oss att ta oss igenom den uppkomna situationen så smärtfritt som möjligt. 

Hammarby Bandy hoppas på ert stöd!
Det finns en rad olika sätt att som supporter och medlem stötta Hammarby Bandy och vi vet att många av er trogna supportrar redan gör mycket av detta. Ett viktigt sätt att stötta oss är såklart att köpa säsongskort och/eller komma på matcherna men grunden för en lyckad kommande säsong läggs till stor del redan nu under säsongsuppehållet och vi vill med detta upprop påminna om några enkla, men för oss otroligt värdefulla sätt där du kan bidra till vår verksamhet redan under april:

  • Medlemskap i föreningen – bli medlem här.
  • Medlemskap i 1000 ger 1000 – bli medlem här.
  • Delta/sponsra löpare i Zinkenloppet 25 maj, där alla intäkter oavkortat går till föreningen. Mer information kommer inom kort.

Alla medlemskap i 1000 ger 1000 som tecknas nu under april kommer att gälla även för säsongen 2024/25 men inbetalningar före 30/4 hjälper oss i innevarande säsong vad gäller uteblivna sponsorintäkter och böter. Stödmedlemskap som tecknas nu gäller för både det som kvarstår av säsongen 2023/24 samt för kommande säsong 2024/25.

Det går också bra att lämna valfria spontana gåvor genom Swish till nummer 123 209 63 37, märk din betalning “gåva” eller ange om det är något specifikt du vill att stödet avser.

Swisha ditt bidrag här:

Vill du bidra på annat sätt eller har andra frågor går det alltid att kontakta någon av oss på kansliet:

Pär Beckne, klubbchef – par@hammarbybandy.se
Jonna Nyman, förening/ungdom – jonna@hammarbybandy.se
Hannes Sahlin, marknad/sälj – hannes@hammarbybandy.se

Vi ses i ”Gubbis” och på Zinken nästa säsong där vi tillsammans ska skapa framgångar på både herr- och damsidan!

Foto: Romus Ramström