Edwin Nilsson inför lördagens fajt mot Vetlanda

I morgon lördag väntar den andra omgången av svenska cupen. Då ställs Hammarby mot Vetlanda i en match som startar klockan 18.00 i Katrineholm.

Så här säger Edwin Nilsson, som ju gjorde sitt första mål i Hammarby-tröjan i förra veckan, inför matchen:

Jag tycker det känns spännande, men har däremot inte så bra koll på Vetlanda. Jag har aldrig tidigare mött dom men jag är helt övertygad om att det blir en rolig fajt.

Hur har din första tid i klubben varit?

– Det har varit spännande, och jätteroligt. Det är någonting nytt och annorlunda från det jag kommer från, så det har varit några väldigt lärorika veckor, säger Edwin.

Du har tidigare spelat allsvensk bandy med Ljusdals BK och nu tagit steget upp i ett elitserielag, hur känns det?

Hittills har det inte varit sån stor skillnad, men det är inte så lätt att utvärdera när man bara tränat på rink, själva skridskotempot är rätt likt där jag kommer från, vi hade en rätt bra fart i Ljusdal. Sen kan jag väl tycka att passningstempot skiljer sig en del, man måste vara snabbare i tanken här. Det är den stora skillnaden så här långt.

Vad tar ni med er från insatsen i Katrineholm i förra veckan? (4-2-seger mot Frillesås)

– Den var stabil överlag, vi går ner oss lite i sista 20, men det är inte så konstigt. Det var ju fösta matchen för säsongen. Men stora delar av matchen tycker jag att vi gör det bra och vi känner oss trygga med det vi gör.

– Vi har ju kört några veckor på rink nu och jag tycker vi ska ta med oss att vi tar steg åt rätt riktning, det märks att vi hittar varandra ännu bättre och tempot höjs ju mer vi lirar. Sen är det ju svårt att jämföra rink med stor plan men det känns som att vi har tränat på rätt saker under den här delen av försäsongen. Men det kommer ju märkas ännu tydligare i morgon.

Du fick sätta dit ett mål i förra veckans match också, vad betyder det för dig?

– Det var ju fantastiskt roligt, jag är inte den som vanligtvis brukar spruta in mål så att få göra sitt första i den första matchen var riktigt kul, avslutar den 25-årige mittfältaren Edwin Nilsson.

Matchen sänds på Bandypuls (prenumeration krävs) och Bajens spelschema för gruppspelet i cupen kan du se nedan:

Omgång 1: Frillesås BK – Hammarby IF 2-4 – läs matchrapport här.
Omgång 2: Hammarby IF – Vetlanda BK, lördag 2/9 kl 18, i Katrineholm.
Omgång 3: Hammarby IF – IFK Motala, onsdag 13/9 kl 20.30, i Katrineholm.
Omgång 4: IFK Vänersborg – Hammarby IF, lördag 23/9 kl 14, i Vänersborg.
Omgång 5: Hammarby IF – Villa Lidköping BK, onsdag 4/10 kl 19.30, i Västerås.
Omgång 6: Gripen Trollhättan BK – Hammarby IF, lördag 7/10 kl 14, i Trollhättan.

/Gustav Wall