David Jansson inför kvällens match: ”Gör vi rätt saker så har vi goda chanser”

Vi tog ett snack med vår #9 inför kvällens drabbning mot Edsbyn, han berättar att känslan i truppen är god och att det känns som att laget hittat till en bra nivå inför det som kommer framöver.

Nu är vi inne i sluttampen av årets seriespel, hur tycker du att säsongen varit så här långt?

Det är en säsong som har varit mycket upp och ner, vi har haft perioder där vi varit väldigt bra och perioder där det gått tyngre, men nu tycker jag att vi har hittat en nivå som vi vill ligga på, så inför avslutningen av serien och inför slutspelet så tycker jag det känns väldigt bra, säger David.

Hur vill du sammanfatta din egen prestation, då?

– För egen del så känns det bättre och bättre, det som är absolut viktigast är att laget går vinnande ur matcher, sen är det en bonus om man får vara med och göra poäng och skriva sig in i målprotokollet, såklart. Nu när det drar ihop sig och alla matcher är så viktiga vill man absolut vara framträdande och bidra så mycket man bara kan.

Bortsett från matchen i Motala i fredags, där det blev förlust, så hade ni många fina prestationer och segrar i följd. Vad tar ni med er från den perioden?

Vi har haft en bra trend med en stark defensiv och även lyckats göra det bra framåt i banan, speciellt hemma på Zinken, med publikens stöd i ryggen, och allt vad det innebär. Det vi tar med oss är att vi behöver komma upp ytterligare en nivå och att jobba hårt tillsammans. Dom två matcherna som kommer nu, som ska avsluta seriespelet (Edsbyn på hemmaplan i kväll, Frillesås på bortaplan på fredag) är otroligt viktiga inför det stundande, vi vet ju inte riktigt vart vi kommer hamna i tabellen men i vilket fall kommer det vara oerhört viktigt att få med oss två bra matcher därifrån, säger David.

Vad tycker du om laget du spelar i, hur trivs du?

Jag tycker att vi har en fantastisk trupp och en bra grupp av olika typer av människor och spelare som kompletterar varandra. Vi alla hjälps åt och vill åt samma håll, så ja, jag trivs väldigt bra här.

Tabellen är otroligt jämn den här säsongen, hur mycket koll har ni på den?

Vi kollar väl inte längre än att vi vet att vi fortfarande har chansen att gå direkt till kvartsfinal, det har vi full koll på. För egen del så tittar jag inte så mycket på det utan mer fokuserar på den kommande matchen. Det kan låta lite tråkigt men det är där vi måste lägga allt fokus nu, så vi kan ge oss själva chansen.

Dagens motstånd, Edsbyn, har kanske inte riktigt levererat som många kanske väntat sig den här säsongen, hur förbereder ni er inför den matchen?

– Nej, dom ligger väl kanske inte där man hade trott att dom skulle göra i serien. Men det är ett bra lag, helt klart. Vi hade en hyfsat jämn kamp mot dom uppe i Edsbyn tidigare i vintras, och har spelat många tajta matcher på Zinken tidigare, så det blir en tuff match, absolut. Men om vi gör rätt saker över 95 minuter så har vi goda chanser. Vi har tränat på bra i dag (läs: igår) och snackat ihop oss om hur vi ska göra det så bra som möjligt. Nu är det bara att ladda på och känna att vi ska ge hundra procent och gasa på ordentligt från när matchen sätter i gång, säger David.

Sen ska ni möta Frillesås borta i sista omgången, vad tror du om den matchen, speciellt med tanke på att Frillesås redan är klara för negativt kval och så vidare?

Jag tror att dom kommer kämpa hårt för att slå oss, dom vill ju få upp en bra känsla inför kvalet dom ska ge sig in i. Dom kommer slita hårt inför det som väntar för dom, och det kommer vi också göra. Vi vill ha poängen och det är viktigt att ha med sig en bra känsla inför slutspelsmatcherna.

Det har varit relativt tätt med folk på läktarna på Zinkensdamms IP under den här säsongen, kan du berätta vad det betyder för er?

Det är helt fantastiskt att få känna det stöd och engagemang som finns på våra läktarna. Man drivs så mycket av att spela på vår hemmaplan, det är det som är höjdpunkten. Den tolfte spelaren lyfter oss verkligen, så kan man väl sammanfatta det, avslutar David.

Här hittar du informationen du behöver inför kvällens match, alla till Zinken!

/Gustav Wall