Dags för årets första träningsmatch för damlaget

I morgon lördag klockan 13.00 ska Hammarby Bandys damlag spela den första träningsmatchen för säsongen, mot Uppsala BoIS (som ju också spelar i Allsvenskan Dam) i Recoverhallen i Uppsala. När dom båda lagen möttes i fjol så spelades matcherna inom loppet av fyra dagar i februari, den första matchen spelades på Zinkensdamm, med slutresultat 2-2 och den andra matchen spelades i Recoverhallen, där Hammarby tog en komfortabel 11-1-seger och därmed blev klara för kvalet till elitserien.

Kommentarer från huvudtränare Bengt-olof Andersson och lagledare Love Wiklund inför matchen:

Bengan: ”Äntligen, det känns härligt att vi ska dra igång, det blir spännande och det ska bli riktigt kul att se hur tjejerna kan prestera på stor is, och särskilt nu när vi har några nya i truppen. Det jag vill se är dels vad vi har fått med oss för resultat från fysträningen, vi har fokuserat mer på att förbereda oss där än vad vi är vana vid. sen vill jag att tjejerna ska gå ut och ha så roligt som möjligt. Det blir nyttigt att få spela på stora ytor.”

Love: ”Det ska bli spännande att se vart vi står nånstans, det här är första passet på stor is. Lite sjukdomar och skavanker har vi i laget, men det ska bli kul att se vad vi kan gå för såhär i början av säsongen!”

Laguppställning:
1. Alva Barvaeus (MV)
3. Anna Götselius
4. Moa Liljendahl – nyförvärv! Intervju kommer.
8. Emma Dalin – ny för säsongen och tillbaka i moderklubben! Intervju kommer.
11. Malin Ekström
14. Emma Andersson – nyförvärv! Läs intervju här.
15. Inez Edenberg
18. Hanna Hansson (lagkapten)
19. Sophia Wikström
20. Sofie Zachrisson
21. Mira Andersson Lord
22. Ida Edenberg
26. Tova Anderhag Braconier
28. Jacqueline Sporre