Calle Malm: ”Hela truppen är tillgänglig”

Hammarby åker upp till Ljusdal för cupspel – och genrepet inför elitserien är drygt en vecka bort. Hammarbys klubbchef Calle Malm går igenom läget i föreningen, främst med sportsligt fokus.

I morgon, torsdag, åker Hammarby norrut för spel i Exte-cupen, en turnering du kan läsa mer om här. Hammarby kommer bland annat spela mot Bollnäs, och mot p21-landslaget – där båda bajarna Lucas Dalin och Alfred Rustas varit med i uttagningarna, men bägge spelar i grönvitt i helgen, i Dalins fall var det Hammarbys beslut.

–Vi behöver fortsätta spela ihop oss. Vi pratar väldigt mycket om hur vi ska spela och det är det jag vill se resultat av nu, säger Calle Malm.

–Det låter klyschigt men det är att ta små steg framåt som gäller. Det blir försäsongens första matcher utomhus, med sena matchtider, så vi får se hur förutsättningarna är för att spela bandy, men är förutsättningarna bra så kommer våra insatser vara bra, det är min förhoppning och tro, säger Calle Malm.

–Något som är positivt är att hela truppen är tillgänglig. Häromveckan hade vi en handfull spelare borta men nu är alla med.

Efter exte-cupen i helgen så väntar ett genrep mot Sirius i Uppsala, torsdag 21/10, kl 19.00 på Studenternas, innan det blir elitseriepremiär, borta mot Sandviken fredag, 29/10.

Vem är då Calle Malm? Malm basar över elitverksamheten i Hammarby Bandy, men som sig bör i en bandyförening är uppgifterna många; stora som små.

–Jag har hållit på med bandy i stort sett hela livet, kommer från Vänersborg. Jag har bott i Stockholm i fem år och kom in i Hammarby direkt när jag flyttade hit, och Hammarby är en förening jag tycker om och brinner för.

Du som kommer utifrån ändå, hur skulle du förklara Hammarby Bandy?

Det är väldigt mycket känslor, det är ett väldigt stort engagemang. Föreningen har drivits av starka personer i olika omgångar, och vår utmaning nu är att bygga en större bredd i föreningen, att man inte står och faller med enskilda personers insatser. Det är vägen framåt, tror jag, säger Calle Malm.

–Gör vi saker bra så tror jag att vi får med folk på tåget.

En del i Malms arbetsbeskrivning är att länka samman herrarnas elitlag med ungdomsverksamheten, där är en nygammal metod tillbaka.

–En sak vi jobbar för nu är att vi ska ha ett långt idrottande i föreningen. När man går ur ungdomsutbildningen efter p19 så vill vi att man ska kunna fortsätta även om man inte når herrarnas representationslag. Därför blir det ett utvecklingslag som spelar i seniorserien av division 2, och det kommer gå under namnet Hammarby Utveckling, säger Calle Malm som avslutar med:

–Laddningen är stor inför att få spela matcher på Zinken inför storpublik!

Boka in dig på resan till bortapremiären. Köp biljetter till hemmapremiären! Du kan göra både och här.
Intervjun med Calle Malm är ett utdrag från vårt senaste poddavsnitt i Holgers hörna – avsnittet i sin helhet finns där poddar finns eller via denna länk.