2021 års vinnare av Tomtefonden

I samband med matchen i kväll delades stipendium från Tomtefonden ut, se vilka som fick ta emot priset här.

Tomtefonden: 

”För 13 år sedan avled allas vår vän, vår pappa och en trogen Hammarbysuporter Johan ”tomten” Johansson, de är också för 12.e gången som vi nu delar ut stipendiet i Johans minne: Tomtefonden. Tomtefonden delar varje år ut bidrag till någon eller några inom Hammarby Bandys ungdomssektion”.

Årets stipendium gick till ett lag och en person 

Här kan du läsa mer om Tomtefonden

Här kommer motiveringarna till årets mottagare av Tomtefondens stipendium:

Motivering Utvecklingslaget, som erhåller 10 000 kr:

De två senaste säsongerna har pandemin satt sin prägel på hela samhället, idrotten är inget undantag. Inom vår förening drabbades P19-truppen extra hårt i form av träningsnedstängningar och inställda matcher. Samtidigt har de haft egna utmaningar i att vara en numerärt liten trupp och långa perioder utan stabil tränar- och ledarstab. 

I ett åldersspann då många väljer att sluta med idrott eller flytta är vi väldigt tacksamma för den tappra skara som trots alla hinder har valt att fortsätta med bandy och stanna kvar i Hammarby. Många av spelarna har fortfarande juniorår kvar men man fattade ändå ett moget beslutet att i år spela i en seniorserie, vilket har möjliggjort för fler att fortsätta med bandy i föreningen och tillsammans med återvändande tidigare Hammarbyfostrade spelare lägger de nu grunden för framtida spelargenerationer att kunna utvecklas vidare på fler nivåer i Hammarby. Vi vill lyfta och premiera den inställning det här nybildade laget visar när de står kvar i motvinden och håller ihop trots svåra förhållanden samt ställer upp för föreningen i stort som smått!

Här kan du läsa mer om Hammarbys Utvecklingslag.

Motivering Johanna Haräng, som erhåller 5 000 kr:

Johanna är efter flera aktiva år som spelare i damlaget ett välbekant namn och ansikte i Hammarby Bandy. Med smittande entusiasm, erfarenhet, stort bandykunnande och ett brinnande engagemang för sporten är Johanna en verklig tillgång för alla som deltar i Hammarby bandys flick- och damverksamhet. 

Det gäller såväl Johannas närvaro på bandyplan som energispelare och sylvass målskytt som utanför isen där hon med sin värme och kunskap bidrar i olika roller, hon har under flera säsonger varit en klippa för bandyskolans växande flickgrupp och från och med den här säsongen är hon även coach för Flickor Äldre där hon gör ett väldigt uppskattat arbete. En positiv förebild  och stor inspirationskälla som förtjänar att uppmärksammas och premieras!

Stipendierna delades ut av ”Tomtens” barn och barnbarn.

Gott nytt år! På söndag klockan 15.00 spelar Hammarby mot Vetlanda. Inled det nya året med att komma till Zinken och heja fram Bajen till en ny seger!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är tjackaplat-2.png