TOMTEFONDEN

 

Brevet från Johan ”Tomten” Johanssons son:

 

Den 15 december 2008 gick vår far Johan Johansson bort, det var självklart en stor sorg för oss i familjen men en enorm tröst och glädje är alla hans vänner och supportrar som engagerar sig i hans minne.

 

När jag träffade Tarzan Andersson på Zinkensdamm strax innan jul undrade han om han m.fl. kunde samla ihop till en krans och att överskjutande summa skulle tillfalla Hammarbybandys ungdomssektion. Jag behövde ingen betänketid med att svara att detta var en strålande idé. Några dagar efter jul pratades vi vid igen och han berättade då att summan hade stigit en del och att han, Anders Hagbo, Dick Kjellander och Tobbe Swedberg ville ha ett möte angående detta. Under mötet fick jag frågan om vi i familjen hade något emot om denna insamling kunde fortsätta att drivas i Johans namn men av Hammarby Bandy. Beslut togs och ”Tomtefonden” föddes. Med fonden är det tänkt att donationerna ska gå oavkortat till Hammarby Bandys ungdomssektion och därifrån ska det delas ut stipendier eller bidrag till resor mm.

 

Vi i familjen vill tacka alla som har och kommer att skänka en slant till Johan Johanssons minnesfond eller Tomtefonden som den av naturliga skäl får heta.

 

Johan Helström (son)

 

Hammarby Bandy är djupt tacksamma för den omtanke Johans ”Tomten” Johanssons släkt har visat oss. Vi ska förvalta pengarna väl och dela ut ett stipendium på en match kring jul varje år till ett lag, ledare eller en spelare i Hammarby ungdomsbandy som är lovande eller talangfull. En grupp med representanter från Hammarby Bandy och Johan Johanssons släkt kommer att utse vilka som får stipendiet. Om du vill stödja Tomtefonden går det bra att sätta in ditt bidrag på pg 6457342-1. Om du undrar över någonting så går det bra att kontakta Stefan Magnusson hos Hammarby Bandy tel 0708-397060.

 

Just nu finns det 32232 kr i Tomtefonden.

2017 års vinnare av Tomtefonden: Jonna Nyman

Tidigare vinnare går att se på länken nedan:

Sammanfattning av tidigare vinnare