#17 Robin Sundin väljer att avsluta sin långa elitkarriär!

Robin Sundin har bestämt sig för att sluta.

Nu inför den stundande säsongen, där laget samlades i lördags den 27 april var Robin inte med.

-Beslutet har vuxit fram under en tid och när vi dessutom väntar tillökning i familjen samt att mitt arbete kräver en hel del, så kände jag att tiden är inne. Rent fysiskt skulle jag nog kunna hänga med ett tag till, men jag har gjort mitt val, säger 40-årige Robin Sundin.

Liksom flera spelare i Hammarby har Robin sin bandyfostran i Örebro och kom till oss 2006 efter en sejour i Boltic. Därefter har han varit oss trogen i 16 år, med ett uppehåll 2007-2008 för spel med Uralsky Trubnik i Ryssland. Det sistnämnda tillsammans med Hammarbyprofilerna Kalle Spjuth och Jesper Ericsson. Robin var med vid båda SM-gulden (2010 och 2013) och har även landslagsmeriter på sitt långa CV.

Robin framför följande hälsning:

Jag har älskat den grönvita tröjan och att representera denna fantastiska klubb sen dag ett. Zinkensdamm har varit mitt andra hem och kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta, tack vare den magiska inramningen från Södermalms hjältar > Bajensupportrarna. 

Jag kommer minnas alla underbara slutspelsmatcher, titlar (WC, SC) och alla andra magiska matcher på Zinken.

Mina 16 år har toppats med våra två SM Guld. Båda finalerna speciella på sitt sätt, 2010 då det var första guldet, men såklart sticker finalen 2013 ut med rekordpubliken på 38000, ”Bara Bajare”.

Jag är stolt och tacksam över alla spelare och ledare man kämpat tillsammans med under åren. Ännu gladare över att ha fått fina vänner för livet längst vägen. Jag vill såklart också rikta ett stort tack till Hammarby Bandy.

För att kunna prestera så behöver man stöttning från ledare och lagkamrater, men viktigast av allt från sin familj, vilket jag kan lova att jag verkligen fått. Nu är det dags för mig att ge tillbaka all kärlek jag fått.

Vi ses på läktaren, Forza Bajen!

-Vi beklagar att ännu en av våra rutinerade spelare väljer att sluta. Samtidigt är det ett förståeligt ställningstagande med hänsyn till familj och jobb.

Robin har, precis som David Pizzoni, gjort 16 säsonger i vårt A-lag, och varit en av våra största förgrundsfigurer. Han har alltid uppträtt med största seriositet och professionalitet. En riktigt duktig och vältränad idrottsman, som med sin bländande skridskoåkning charmade hela bandysverige.

Ett stort och innerligt tack för dina mycket värdefulla insatser för Hammarby Bandy och bandysporten i stort, säger ordförande Jan Henriksson.

En intervju med Robin kommer längre fram!