Zinkenloppet – 3:e upplagan
Lördagen 25 maj 2024

Vad är Zinkenloppet?
Ett motionslopp för dig som vill stötta Hammarby Bandy. Alla är välkomna och det är ingen startavgift för att vara med. Zinkenloppet går ut på att under 30 minuter springa/gå/ta sig runt löparbanorna på Zinkensdamms IP så många varv man hinner och orkar. För varje varv du tar dig runt får vår förening en intäkt av loppets sponsorer. Dessutom kan du som deltagare ha personliga sponsorer som sponsrar med en slant för varje varv som just du tar dig runt.

Zinkenloppet arrangeras nu för 3:e året i rad lördagen den 25 maj klockan 11.00.

Förutom löpningen så syftar Zinkenloppet till att vara en dag för att värna om föreningskänslan i och kring Hammarby Bandy även när vintern känns långt borta, såväl supportrar och sponsorer som spelare och ledare från alla våra lag springer tillsammans. Från klockan 10 finns det fikaförsäljning och diverse aktiviteter på Zinkensdamms IP.

Tidigare års Zinkenloppet:

2023 – 142 deltagare samtalsserie ihop 1548 st varv och drog in närmre 50 000 kr. Intäkterna fördelades mellan föreningen och Tomtefonden. Bajen Fans var huvudpartners för loppet.
2022 – 115 deltagare samlade ihop 1422 st varv och drog in drygt 70 000 kr. Intäkterna fördelades mellan föreningen och UNHCR’s viktiga stöd till krigsflyktingar. Bajen Fans och Branschbollen var huvudpartners för loppet.