Zinkenloppet 2024 – Lördagen 25 maj 11.00

Om bara lite drygt två veckor är det dags för Zinkenloppet! För tredje året i rad arrangerar Hammarby Bandy ett motionslopp på Zinkensdamms löparbanor och för tredje året i rad är vi också glada och tacksamma att ha Bajen Fans med oss som huvudsponsor för loppet.

Zinkenloppet går av stapeln lördagen den 25:e maj klockan 11.00.

Från klockan 10-12 finns det fikaförsäljning och diverse aktiviteter på Zinkensdamms IP.
Klockan 10.40 är det gemensam uppvärmning på fotbollsplanen för alla som ska springa, uppvärmningen leds av spelare från dam- och herrlaget. Klockan 11 går startskottet för själva loppet.

Zinkenloppet går ut på att under 30 minuter ta sig runt löparbanorna på Zinkensdamms IP så många varv man hinner och orkar. Alla är välkomna – tidigare år har den yngsta deltagaren varit 1 år gammal och den äldsta 83. Alla tar sig runt utifrån sina egna förutsättningar, men varje varv räknas! Ett varv är 400 meter, för varje varv du tar dig runt får vår förening en intäkt av loppets sponsorer.

När försäsongen känns lång och sommaren knackar på dörren vill vi att Zinkenloppet ska vara en påminnelse om den viktiga föreningskänslan i och kring Hammarby Bandy, det ska vara ett sätt för såväl spelare och ledare från alla våra lag samt supportrar och sponsorer att ha en trevlig stund tillsammans och samtidigt på ett enkelt sätt gör en viktig insats för föreningens fortsatta utveckling. Ni som har varit med tidigare år känner igen er i upplägget och vi hoppas såklart bli ännu fler i år! Så bjud med dig alla bajare du känner och ladda upp för en skön löptur på Zinkensdamms IP lördagen 25 maj! Deltagandet i loppet är kostnadsfritt för löparen, varje varv som varje person springer genererar en intäkt till Hammarby Bandy.

Varje varv räknas!
Bajen Fans sponsrar som huvudpartner för loppet med 10 kronor per varv för alla löpare som är medlemmar i Bajen Fans och 5 kronor per varv för övriga löpare. Du kommer att kunna bli medlem i Bajen Fans på plats om du inte redan är det, annars kan du också enkelt bli medlem i förväg här!

Dessutom kan du som deltagare ha personliga sponsorer som sponsrar med en slant för varje varv som just du tar dig runt. Rekordet tidigare år är 24 varv (imponerande 9,6 km)! I genomsnitt springer en löpare 10 varv, har du en sponsor som går in med 5 kronor per varv så stöttar den alltså Hammarby Bandy med 50 kronor om du springer 10 varv.

Nytt för i år är att löpare som anmäler sig innan 15 maj och har totalt minst 80 kronor personlig sponsring per varv får en unik Zinkenloppet-tröja. Det behöver inte vara 80 kronor från samma sponsor utan du kan ha flera sponsorer på varsitt mindre belopp, personliga sponsorer kan vara antingen privatpersoner eller företag.
Vill du anmäla dig för att få en tröja skickar du ditt namn, tröjstorlek och vem/vilka som sponsrar dig inklusive sponsringsbelopp per varv till par@hammarbybandy.se.

Personliga sponsorer på under 80 kronor eller som anmäls efter 15:e maj är såklart precis lika viktiga, även om de inte får plats på tröjan just den här gången. Sponsorn eller löparen använder formuläret i denna länk för att anmäla personlig sponsring, vi behöver kontaktuppgifter till löparen/sponsorn så att vi skicka information om betalning efter loppet. Det går att betala med swish eller på faktura, och föredraget betalsätt går att välja i formuläret.

Alla personliga sponsorer kommer att tackas och uppmärksammas i våra kommunikationskanaler innan/efter loppet. Det går att anmäla sponsorer ända fram till loppets start och varje krona är värdefull!

Ska du inte anmäla några egna personliga sponsorer så går det bra att anmäla sig på plats den 25 maj!

Vi kommer också att lotta ut fina priser både till deltagarna i loppet och till de personliga sponsorerna!
Vi uppdaterar löpande om detta fram till startdagen!

Kan du inte delta själv? Kom till Zinken och heja fram dina bajenkompisar när de springer eller ge någon en extra morot att vara med genom att sponsra någon du känner!

Vi ses på Zinken 25 maj!