Vinst i sista seriematchen mot Uppsala

I seriens sista match, och även säsongens sista match på Zinken, bärgade damerna en 5-3 – seger mot BoIS från Uppsala.

När matchen kom igång i det milda vårvädret (försenad med knappa timmen pga isproblem) var det med ett Hammarby som satte tempot och hade många fina chanser, bland annat två ramträffar. 1-0 kom till slut i matchens 15:e spelminut när Sofie Zachrisson drev fram på vänsterkanten och satte bollen i bortre krysset. Efter ett bolltapp på egen planhalva satte 1-1, men Hammarby replikerade genom Emma Andersson. Med bud på mycket fler mål i första halvlek var det ett duktigt målvaktsspel från Uppsalas målvakt som stod emellan Hammarby och betydligt fler gjorda mål, 2-1 höll sig till halvtid.

Det milda vädret gjorde sig påmint även i den andra halvleken, där halvleken började aningen tafatt från båda lagen. Genom en fin genomåkning från Uppsala kvitterar de till 2-2 och Hammarby tar timeout. Resultatet blir en total scenförändring där Hammarby fortsätter trycka på, men en fortsatt duktig Uppsala-keeper gör att slutresulatet skrivs 5-3 efter straffmål av Ingrid Bjonge, inslagen retur av Moa Liljendahl och hörnmål signerat Saga Frosth Olsson.

Efter Västerås vinst borta mot Vänersborg tidigare under söndagen slutar damerna med all sannolikhet tvåa i serien. Västerås har en match kvar i serien, hemmamatch mot Tranås, där Västerås behöver tappa poäng för att hamna efter Hammarby i serien.

Den matchen startar dock efter damernas nästa match (och har ingen betydelse för utgången i damernas match): bortamatch mot Elitserielaget Sunvära på Sjöaremossen. Matchen startar kl 13:00 och är den första av två kvalmatcher för avancemang till Elitserien.

Den andra kvalmatchen blir ett Stockholmsderby mot Spånga, ”hemma” i Gubbängshallen den 6/3. Matchtid är ännu ej bestämt, men kommer kommuniceras i god tid i samråd med förbundet.

Väl mött!