Vinst i första träningsmatchen

Hammarby vann med 9-1 mot allsvenska Katrineholm i onsdagens träningsmatch, läs en kortare analys från spelare och tränarstaben här:

Åtta olika målskyttar såg till att Bajen tog en komfortabel seger i säsongens första träningsmatch. David Pizzoni sa så här efter matchens första halvlek, då i 2-0-ledning:

”Jag tycker att vi gör en stundtals bra halvlek, vi är lite korta i defensiven och låter dom flippa bollen lite och det leder till en del farligheter, vi får försöka hålla till det nu. Offensivt tycker jag att vi började bra, vi spelade lite roligt med varandra, sen blev vi lite enkelspåriga i mitten av halvleken men jag tyckte ändå att det blev bättre igen mot slutet när vi gjorde lite mer korsåkningar och bjöd in varandra på offensiv planhalva. Det ska vi se till att fortsätta med nu också”.

Huvudtränare Jonas Claesson analyserar matchen i bussen på vägen tillbaka till Stockholm:

”Vi försöker så jäkla mycket så att vi till och med blir lite stillastående i första halvlek. Det är ändå bra då det är viktigt att vi vågar misslyckas nu i början, det heter ju fortfarande träningsmatch. I stort tycker jag att mycket i spelet har blivit jättebra på kort tid, vi har någorlunda koll på vad vi ska göra när vi har bollen, vilka beslut vi tar i olika situationer och så där. Matchen är lite svårbedömd när vi spelar mot ett motstånd som inte riktigt hänger med, men samtidigt måste vi göra vårt och det tycker jag vi gör på ett bra sätt idag. Vi gör en bra första match, helt klart.”

Assisterande tränare Jonas Lindqvist fortsätter:

”Det är många som är aktiva i vårt spel offensivt, det gillar man att se. På sikt kommer vi få ett jäkligt bra tryck, men samtidigt är vi ju tidigt i processen så det är mycket kvar att göra. Vi är tidigt på försäsongen på is och vi får ett bra flyt i spelet och kommer till många avslut.”

Målskyttar:

Robert Rimgård, Melker Broberg, David Jansson, Adam Gilljam, Lucas Dalin, Ivan Lebedev, Pontus Nordenfors

På bilden: nyförvärvet Melker Broberg, återvändande Adam Gilljam och nyförvärvet Arvid Kihlström.