Vi minns: Året var 2018…

Året var 2018 och förhoppningen låg i luften som alltid när Bajen lirar

Säsongen började och det dröjde faktiskt till årsskiftet innan 2000 åskådare letade sig till Zinken för en enskild match.

Laget levererade däremot, och det trots ekonomiska problem – bland annat det som media kallade ”konkursmatchen” mellan Hammarby och Sandviken i januari 2019. Där vann Sandviken – men när kvartsfinalspelet kom var det revansch: Hammarby drog det längsta strået och vann den femte avgörande kvartsfinalen på bortaplan. Den här säsongen, 18/19, är i nuläget senaste gången vi nosade på en SM-final, men trots stort publikstöd i semin rådde vi inte på Västerås SK.

Annat värt att nämna från säsongen var att vi tillsammans med Hammarby Hockey arrangerade Bajenkvällen – på scen i Zinkentältet stod Stockholms dåvarande idrottsborgarråd och pratade om den bandyhall som just hade börjat byggas ute i Gubbängen.

Nu är det snart vinter igen, och nya minnen kommer att skapas och ett nytt kapitel om Hammarby Bandy kommer att skrivas. Se tillbaka på ett år, och ladda upp för ett nytt. Tryck på play här nedan för ett läckert bildspel från 2018/2019:

Omslagsbild: Hammarby har slagit ut Sandviken i den femte och avgörande kvartsfinalen, 2019. Foto av Stéfan Bertolotti.
Övriga bilder: Romus Ramström.