Vår nye ordförande ger koll på läget

På årsmötet för ett par veckor sedan så tillträdde Anders Löfgren som ny ordförande. Här berättar han om läget i klubben och vem han är.   

Anders Löfgren är 69 år gammal och har bandybakgrund som amatörspelare men desto bättre meriter från arbetslivet. Anders sitter och har suttit i flertalet styrelser. Dessutom har han erfarenhet från idrottsvärldens kontor, där han bland annat assisterat ishockeyklubbar på elitnivå med diverse uppgifter, ofta relaterade till ekonomi.
Mer om Löfgren finns nertill, men vi kliver rakt på sak: 
 
Hur har den första tiden varit i Hammarby Bandy? 
 
Jag har de senaste veckorna träffat nya styrelsen, kanslifolket, supportrar och funktionärer på Zinken som ser fram emot en ny säsong. Vi har många nya ”anställda” i Hammarby Bandy. Jag har lärt känna vår tränare Pierre Roos, som har mycket positiva tankar om den nya truppen. Jag har också haft förmånen att delta i spelarmöte där alla spelare fått uttrycka sin känsla för träningen hitintills. Jag upplever att alla inom föreningen känner ett stort ”go” för kommande säsong. Rent truppmässigt har vi fått till ett mycket, mycket spännande lag, säger Anders Löfgren.
 
–Som ny ordförande så blev det jättemycket arbete på en gång. Mycket kontakter som ska etableras, mycket funderande över tiderna som råder. Man får prata med folk hela tiden, och ställa sig frågan om vad och hur man ska göra för att ta oss ur de här speciella tiderna som är på grund av corona, säger Löfgren.
 
Hur ser du på den situationen föreningen har, och vad händer om vi till exempel inte får spela inför publik?
 
–Vi har och kommer ha en diskussion med de anställda. Det finns klausuler som kan omförhandlas tidigt i höst, om det exempelvis skulle bli spel utan publik. Det är en mängd jättestora frågor som vi ännu inte har något svar på. Hur ska vi hantera situationen om det inte blir publik? Hammarby Bandy är såklart i stor utsträckning beroende av publikintäkter. Vi räknar med att det kommer bli en kamp, vilket det till viss del redan är. Just nu är vi mycket lyhörda och avvaktar och ser vad svensk elitbandy och bandyförbundet säger, och vad riksidrottsförbundet och myndigheter säger om vad som kommer hända.
 
–Det jag också kan säga är att min tid som ordförande redan har varit både spännande och rolig. Även fast vi har utmaningar som väntar, och en framtid som är oviss, så känner jag att vi har ett bra samarbete inom föreningen. Vi vill alla åt samma håll.
 
–Trots att det är semestertider så är sportslig ledning, kanslipersonal och styrelse i arbete i princip varje dag. Zinken är knappast bandystängt, även om idrottsplatsen är under ombyggnation, säger Löfgren. 
 
Kan du berätta lite om dig själv och din bakgrund?
 
–Jag är gammal bandyspelare, men inte på någon högre nivå. I början på 70-talet bodde jag två mil från Tranås, tre mil från Nässjö och fem mil från Vetlanda, alltså mitt i en av Sveriges stora bandyregioner. Jag spelade då i tredje serien. Mitt starkaste minne var att ha Uno Wennerholm som spelande tränare.
 
–Jag flyttade till Stockholm 2009 och kom i kontakt med bandyn igen och började gå på Hammarbys matcher. Det finns ett antal upplevelser i bandyns värld som jag gillar: skridskoåkningen, passningssäkerheten, skottsnabbheten och oräddheten, även om jag själv som spelare höll mig undan på defensiva hörnor. 
 
–En annan viktig faktor är relationen med motståndarnas supportrar. Man kan ta en kopp kaffe tillsammans före match och ytterligare en kopp kaffe tillsammans efter match och ha trevligt tillsammans oberoende hur resultatet blev i matchen, säger Löfgren.
 
Anders Löfgren finns att nå på anders@marvolia.se om du som medlem/supporter har några frågor. 
 
Nästa vecka kommer en intervju med den sportsliga ledningen. Trevlig sommar & forza Bajen!