VÄLKOMNA TILL SKRIDSKO- OCH BANDYSKOLAN!

Nu öppnar vi upp anmälan för kommande säsong.

SÄSONGEN 2021/2022

För den som vill lära sig åka skridskor eller spela bandy i vinter!

Vi på Hammarby Bandy har i flera decennier lärt Stockholmsbarn att åka skridskor. Vi tycker att skridskoåkning är något för alla och att bandy är den vackraste sporten som finns. Efter att ha varit med i vår skridsko- och bandyskola tror och hoppas vi att du tycker detsamma!

HÄR FINNS ANMÄLNINGSFORMULÄRET!

Nu tar vi in anmälan för vinterns upplaga av skridsko- och bandyskolan på Zinkensdamm, Södermalm samt i Gubbängshallen. Säsongen startar i början på november – preliminärt helgen vecka 44 eller 45, beroende på istillgång. Vi kör varje helg under hela säsongen, med uppehåll vecka 52 och 53, och avslutning den 27 februari.

Både skridsko- och bandyskolan startar inomhus i ishallen på Zinken eller i bandyhallen på Gubbängen och flyttar ut till anrika Zinkensdamms uteis när vädret tillåter. Information uppdateras löpande på denna sida och skickas till alla som anmäler sig.

Tider

Skridskoskola: lördagmorgnar kl 8.00-9.00.

Bandyskola: söndag eftermiddag –

kl 16.00-17.00 är både killar och tjejer välkomna

kl 17.00-18.00 har vi separat träning för enbart tjejerna
(tjejer som har varit med första timmen får stanna kvar och vara med även här om de vill).

Både skridsko- och bandyskolan riktar sig till alla åldrar!

De flesta deltagarna är tjejer födda mellan 2010-2016 och killar födda mellan 2013-2016. Såväl äldre som yngre som vill prova på skridskor/bandy är välkomna!

Även ni som redan gått skridsko- eller bandyskolan tidigare och vill bli ännu bättre på skridskorna är såklart varmt välkomna. Vi delar in grupperna så att alla får delta på en lagom nivå. Mer om skillnaden mellan skridsko- och bandyskolan nedan.

Deltagaravgift: 1000 kronor per barn för hela säsongen. När du anmäler dig så ingår både skridsko- och bandyskolan så ni väljer själva om ni vill vara med på båda eller bara den ena. I deltagaravgiften ingår även en hammarbytröja, medlemsavgift i Hammarby IF Bandy, möjlighet att delta på andra bandyrelaterade aktiviteter under vintern (bl.a bandyfritids vissa dagar) liksom vår populära familjeaktivitet Bandyns Dag där du får ta med dig vänner och familj och titta på elitseriebandy på Zinken utan kostnad.

Skridskoskolan

Skridskoskolan är ett bra ställe att börja för dig som är nybörjare och vill bli bättre på skridskorna.

På skridskoskolan tränar vi utan klubba och du behöver inga särskilda förkunskaper. För de allra minsta nybörjarna är förälder eller annan medföljande vuxen välkommen att vara med på isen om ni har skridskor och hjälm på er. Medföljande vuxen behöver inte heller ha några särskilda förkunskaper.

Bandyskolan

Visste du att bandy är världens kanske snabbaste lagsport, mycket snabbare än ishockey?
Bandy är en sport för tjejer och killar som tycker om att åka skridskor och också vill trixa med bollen.

Om du går och tittar på Hammarbys a-lagsmatcher ser du hur fort det går. I bandyskolan lär vi oss grunderna i att spela bandy: åka skridskor, passa och skjuta. Vi kommer även att gå igenom hur man spelar i ett lag och hur man är på isen mot sina kompisar, ledare och domare.

För deltagare i bandyskolan som är födda 2014 och tidigare kommer det under säsongen finnas möjlighet att prova på att spela matcher i den nya spelformen 3 mot 3.

Obligatorisk utrustning

För att barnen inte ska skada sig är det obligatoriskt med en godkänd hjälm, för de som är med på bandyskolan måste hjälmen vara försedd med galler. Vi rekommenderar även barnen som deltar i skridskoskolan att ha galler på hjälmen. Barnen måste också ha ett halsskydd (för bandy/hockey). Konståkningsskridskor är inte tillåtna.

Vi rekommenderar skridskor med snörning, på grund av att de såkallade skalskridskorna med spänne minskar rörligheten i vristerna och således är svårare att lära sig åka i.

Ledare

Skridsko- och bandyskolan leds av tränare och spelare från Hammarby Bandys ungdoms- och seniorverksamhet. Hammarby Bandy är en ideell förening och i varje grupp behöver också vårdnadshavare hjälpa till både på och utanför isen. Om du vill vara med och engagera dig kan du ange det i anmälningsformuläret samtidigt som du anmäler ditt barn eller kontakta Jonna Nyman på ungdomsbandy@hammarbybandy.se / 070 36 32 506.

Anmälningsformulär får du genom att trycka här (info om betalning kommer via mail när anmälan är behandlad).

Om ni har frågor om skridsko- och bandyskolan kontakta Jonna Nyman på Hammarby Bandys kansli: 070 36 32 506 / ungdomsbandy@hammarbybandy.se.

Tryck på bilden eller länken nedan för att få en .pdf som du kan pynta platser med – alla förtjänar att lära sig åka skridskor, ju fler som ser informationen ju fler blir det som anmäler sig!

Bandyskolan A4 att sätta upp på anslagstavlor et.c.