Välkommen till Hammarby Bandy – Tero Liimatainen!

Tero Liimatainen, 28 år gammal, är en framstående finsk landslagsspelare som tecknat ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2025/26 med Hammarby Bandy. Han kommer till oss efter två framgångsrika år med Frillesås. Tero är en offensivt stark spelare, som besitter många spetsegenskaper. Han har en bakgrund med många idrotter innan han först vid 17 -års ålder valde att fullt ut satsa på bandyn i Veiterä (Villmansstrand).

– Vi får med Tero in en mycket intressant och sevärd samt hårt arbetande bandyspelare. Jag är övertygad om att han kommer starkt bidra till en ökad offensiv kraft i vårt spel, säger huvudtränare Misja Pasjkin.

#62 Tero Liimatainen själv kommenterar sin övergång med följande ord:

”När Hammarby, som jag ser som en av de största klubbarna inom svensk bandy, visade intresse för mig blev jag glad och smickrad. Jag och min familj har trivts väldigt bra i Frillesås, men för mig är Hammarby en väldigt tilltalande klubb att gå till som ett nästa steg i min karriär. Jag tror att vi redan till nästa säsong ska kunna konkurrera på ett bra sätt. Alltså en utmaning för mig som bandyspelare, som jag är redo att anta.”

– Känns härligt att kunna presentera ytterligare ett starkt nyförvärv. Vi får in en skicklig finsk landslagsspelare med stark karaktär, säger klubbchef Pär Beckne.

En längre intervju med Tero kommer längre fram.

Foto: Romus Ramström