Utvecklingslaget vann premiären mot Enebyberg

Lyckad premiär slutade i stor seger (17-6) för det nybildade division 2 laget.

I söndags drog serien igång för Hammarby Bandys nystartade utvecklingslag i Division 2. Den historiska matchen gick av stapeln i Gubbänges bandyhall, gästande lag var Enebyberg och slutresultatet skrevs till 17-6. Laget är ett sammansatt lag med IF Ulvarna och är en del i en långsiktig satsning som ska ge möjlighet för såväl unga spelare från herrarnas representationslag som för våra äldre juniorer att ta steget vidare och utvecklas i seniorbandyn.

Hammarby U/Ulvarna består av spelare från Hammarbys ungdomsverksamhet i åldrarna 15-19 år, flera hemvändande spelare med förflutet i vår juniorverksamhet samt namnkunniga seniorer från Ulvarna. Ulvarna och Hammarby har samarbetat tidigare genom bland annat utvecklingsavtal och dialogen kring att ta samarbetet vidare har pågått under en längre tid. 

Ulvarnas klubbchef Thomas Pierrou, som också spelade matchen i söndags, är glad över att samarbetet äntligen är sjösatt och ser fram emot en spännande säsong. Så här säger han om samarbetet:

– Det känns jätteroligt att vi och Hammarby så tydligt har en samsyn kring värdet av att värna om såväl bredden som talangutvecklingen. Vi tror på den bana Hammarby nu har valt och vill såklart vara med och bidra. Ulvarna har alltid haft duktiga spelare, varav många spelat på en hög nivå.

– Vi brinner för bandyn och har sökt oss till det här samarbetet för att vi vet att det kommer berika vår egen verksamhet att ha mer närhet till juniorer, det ger också en möjlighet att spela i både Division 2 och 3 utan att behöva byta förening och våra spelare har så mycket erfarenhet att ge vidare till kommande generation av bandyspelare, avslutar Thomas.

Målskyttar:
Linus Karlsson 4
Alfred Bengtsson 3
Daniel Andersson 3
Johan Svensk 2
Albin Nilson
Artöm Nikishov
Matthias Backtemo
Samuel Helmersson
Tim Forsell

Assist:
Artöm Nikishov 4
Tim Forsell 2
Alfred Bengtsson
Linus Karlsson
Samuel Helmersson
Sebastian Roswall

Nästa match i division 2 spelas onsdag 17/11 kl 20:00, då ställs laget mot Gustavsbergs U på Ekvallen.