Uppdatering från bandyhallen

För några dagar sedan var vi på besök i en finfin men kylslagen träningshall i Gubbängen.

Den efterlängtade bandyhallen i Gubbängen närmar sig slutbesiktningen. När vi på Hammarby Bandy var på plats i början på juni så testades isaggregaten, och dom fungerade kan vi lova. Den kylslagna hallen stod i stor kontrast mot sommarsolen. Längs ena kortsidan är ett flertal olika omklädningsrum färdigställda och det är ännu inte riktigt klart hur dom ska fördelas mellan alla dom föreningar och alla dom aktiviteter som kommer vara i hallen.

Hammarby Bandy kommer att få ett eget omklädningsrum för herrlaget, var det blir återstår att se, just nu finns två olika alternativ. Herrlaget kommer att träna i hallen från att isen ligger i början på augusti (datumet pendlar något, men det är senaste besked).

Bandyhallen känns gedigen. För oss på Hammarby Bandy är det dock tydligt att det är en träningshall. Det finns förvisso en ståplatsläktare längs ena långsidan och det finns fina ytor för kafeteria, och även bra möteslokaler. Men den ensamma entrén (på bilden ovan), som vetter mot gamla speedway-banan, kommer nog belastas hårt i dom matcher där publikströmningen blir någorlunda stor.

Efter uppmaning från Stockholm stad och byggbolaget så väljer vi att inte publicera några bilder inifrån hallen. 

Vi går en häftig vinter till mötes! 

KÖP SÄSONGSKORT!