Larry inför genrepen: ”vi slåss om backplatserna”

Det blir två träningsmatcher innan premiären den 13/11. I morgon, lördag, väntar IK Sirius i Gubbängshallen och på tisdag åker vi till Örebro för att möta IFK Vänersborg. Hemsidan fick tag på försvararen Fredrik "Larry" Larsson.

I morgon väntar Sirius och på tisdag åker ni till Örebro för att möta IFK Vänersborg, hur är dagsformen?

–Bra, säger Larry, vi har haft bra träningar och blir mer och mer samspelta men träning är en sak och matcher en annan så dom här matcherna kommer väldigt lägligt.

Sirius mötte ni i första träningsmatchen och förlorade klart, blir det bättre i morgon?

–Absolut, det var vår första match och ryssarna hade inte kommit så nu är vi förberedda. Jag tycker det är kul att möta Sirius, dom spelar rolig och offensiv bandy. Vi ska både slipa på offensiven och defensiven så att det sitter till premiären nästa fredag.

Du har både spelat som back och libero under försäsongen, hur blir det i fortsättningen?

–Det blir förmodligen Pavel Bulatov som blir libero och sedan kommer jag, Tom Nyström och Felix Nyman att slåss om backplatserna.

Hur känns det fysiskt, märker du någon skillnad mot förra året när ni åkte omkring i hockeyhallar?

–Det är stor skillnad, jag känner mig mycket starkare och bättre tränad. Nu slipper vi en massa problem med ljumskar och dylikt. Hallen har varit ett jättelyft, avslutar Larry.

/Magnusson

Schema kommande vecka:

Träningsmatch – HIF-Sirius, lördag, Gubbängen kl 16.30 (sänds delvis via Hammarby Bandys facebook)
Genrepsmatch – Vänersborg-HIF, tisdag 10/11 kl 14.00 (sänds eventuellt via Hammarby Bandys facebook)
Seriepremiär – AIK-HIF, fredag 13/11 kl 19.00, Gubbängen (sänds via Sportbladet Play)

Tanken är att vi ska ha säsongskortsutdelning på Zinken under nästa vecka, men då säsongskortsproducenterna har drabbats av covid-19 så står deras produktions och leverans just nu still. Vi avvaktar defenitiva besked.