Två nya år med Niklas Gifting

Nya kontraktet signerat, hur känns det?
Jag är jätteglad över att vi kommit fram till en bra lösning, det är jättestort för mig att spela i Hammarby, den allra finaste föreningen. Jag är ju hammarbyare i grunden och alltid haft en dröm om att spela för den här klubben. Det har jag fått göra i två säsonger nu och jag är sjukt glad över att jag ska få fortsätta. Nu vill jag ut på isen och börja spela matcher igen, och fortsätta utvecklas och bli bättre.

Vad har du att säga om dina två första säsonger i Hammarby?
–Första säsongen tyckte jag kändes riktigt bra. Men däremot var senaste säsongen rätt tuff för mig, både mentalt och fysiskt, då jag tyvärr åkte på en skada. Jag stukade foten kraftigt och har inte riktigt läkt ihop ännu. Men jag är sjukt motiverad och jobbar hårt med min styrketräning och rehab för att komma tillbaka ännu starkare.

Men samtidigt var ju förra säsongen ett steg framåt i det sportsliga för laget, det kändes som att vi gjorde väldigt många bra saker. Känns fortfarande lite surt att det tog slut så tidigt, vi borde ha tagit oss längre än till åttondelsfinal, säger mittfältaren Niklas Gifting.

25-årige Niklas Gifting (född 1998-05-06) som inför säsongen 20/21 värvades från Västerås SK, har nu skrivit ett nytt kontrakt som sträcker sig över säsongen 2024/25.

 

/Gustav Wall