Två nya år för andra generationens Nyström

Vår egen Tom Nyström är klar för två år till – och fortsätter jakten på sin farsa om att bli familjens meste bajare.

Du har förlängt ditt kontrakt två säsonger till. Vad fick dig att göra det?

–Att få spela i Bajen! Det finns ingen annan anledning. Jag vill representera den här klubben och det är en ära att få göra det.

Du har nu spelat några säsonger i Bajen. Hur har dessa säsonger varit tycker du? 

–Det har blivit fem säsonger hittills och jag ska in på min sjätte nu. Det har vart fantastiskt sen dag ett, även om det har varit upp och ner med speltid och andra motgångar. Jag har stått på Zinken och kollat på många av spelarna sen jag var liten. Att få träna med dem och lära mig av dem är jättekul. Sen har jag fått träffa många fina personer. Några som kommit och gått och några som har varit kvar hela tiden. Det har utvecklat mig som bandyspelare och som person något enormt!

Berätta om din historik i Bajen.

–Jag började i Hammarbys bandyskola när jag var fem år gammal. Båda mina brorsor spelade bandy så det var bara att snöra på sig grillorna. På den vägen är det. Jag har gått igenom alla årskullar i Hammarby upp till A-laget.

Du har ett personligt mål med att spela just i Bajens A-lag, kan du berätta mer om det?

–Jag vill alltid spela fler matcher och ta en fast tröja. Sen vill jag göra fler säsonger än vad farsan gjorde i Hammarby, och han gjorde tio. Så minst elva säsonger vill jag göra, säger vår 23-årige försvarare.

För de som inte vet, vem är din pappa?

–Det är försvararen Rolle Nyström som spelade under hela 80-talet. Han kom som 18-åring från Skogås tillsammans med Håkan Rohlén, Tommy Thomsen och den grymma målvakten Roger Nilsson. När han började hade han Rune Ask som materialare och det har jag också. Det säger en del om hur viktig Rune är och var.

Du har främst spelat försvarare, men även på andra positioner. Vilka då?

–Ja, det blir lätt så med skador i laget. Senaste säsongen spelade jag som back, halv, defensiv mittfältare, offensiv mittfältare och jag tror jag fick något byte som anfallare också. Så alla positioner utom libero och målvakt i de 21 matcher jag spelade.

Vilken position gillar du bäst?

–Jag trivs absolut bäst som back, men ibland får man spela där man behövs.

Vad betyder det för dig att få byta position under en säsong?

-Ja, det är klart att det påverkar en på ett sätt. Jag vill ju spela matcher där jag känner mig trygg och det ger trygghet att få nöta på samma position. Samtidigt är jag nöjd bara jag får spela. Det är nyttigt att prova på nya positioner och nya saker då och då.

/Mats Öström

Foto: Romus Ramström