180 minuter på 16 timmar för stor prövning för Bajen

Bajen lirade två matcher på kort tid uppe i Söderhamn och inkasserade två förluster. Under lördagen vann Bollnäs med 5-2, där Bajens mål gjordes av Kasper Milerud och Axel Jansson.

Gårdagskvällens förlust mot Broberg följdes upp av en 5-2-torsk mot Bollnäs under lördagen, även den spelad i Söderhamn. Hammarby tog förvisso ledningen med ett straffmål av Kasper Milerud, men Bollnäs vände innan paus till 2-1.

I andra halvlek skruvade Bajen upp tempot och kom till flera chanser, ofta med Alfred Rustas som avslutare. Kvitteringen till 2-2 gjordes dock av Axel Jansson, som serverades en lobbpass av Sundin. I den här perioden av matchen såg Bajen oförskämt pigga ut.

Men sett över 90 minuter kändes Bollnäs stabilare, och piggare, och kom att vinna rättvist. Var matchen hade tagit vägen ifall inte Bajen drabbades av en dubbelutvisning vid 2-2 måste dock uppmärksammas och betraktas som högst ovisst.
Först åkte Felix Nyman ut på 10 min. Minuten efter det blev Hammarbys David Brodén fälld, en minst lika klar utvisning – där Brodén hade fritt fram till en målchans. Där slutade det hela med att lagkapten Robin Sundin blev den enda som åkte ut, 10 minuter för sitt snack med domaren – en dubbelbestraffning som fick en större inverkan på matchen än vad som var önskvärt.

Bollnäs sista mål blev talande för ett då segt Bajen: ett mål på straff som kom efter liggande spel. Även om flera Bajenspelare gestikulerade om det domslutet så var den straffen att betrakta som korrekt, om än oturlig.

Vi reste oss inte i den här matchen, men reser istället hem till huvudstaden, redo att resa oss för nästa uppdrag!

Noterbart är att Robert Rimgård klev av i halvtid, som en säkerhetsåtgärd. David Pizzoni, David Jansson, Ivan Lebedev och Simon Westin var inte med alls under helgen.