Tung seger i Vetlanda – Fagerström avgjorde i 93:e minuten

Det blev en tung bortaseger med 5-6 (3-1) i Vetlanda på onsdagskvällen. "Vi behövde resa oss och visa karaktär", säger matchvinnaren Christoffer Fagerström.

Det blev en skön seger i de mörka smålandsskogarna på onsdagskvällen när Vetlanda slogs tillbaka med 6-5.

Första halvlek var inte mycket att skriva hem om. De grönvita startade förvisso starkt men Vetlanda snodde taktpinnen och plötsligt var det 3-0 till hemmalaget efter mål av Jocke Andersson efter ett genombrott, unge Isac Karlsson på hörna och hale Patrik Johansson efter ett sologenombrott. Ridå trodde många men Alexander Egorychev reducerade i slutet av halvleken och gav Hammarby hopp om ett bättre liv.

Någonting hände i det högra omklädningsrummet i paus, Hammarby kom ut som ett nytt lag och trampad gasen i botten. Kasper Milerud reducerade, Christoffer Fagerström kvitterade efter en bomb från högerkanten och Milerud gav Hammarby ledningen och då hade det endast gått sju minuter av andra halvlek. Bakom flera målen låg Robin Sundin.

–Vi behövde resa oss och visa karaktär. Det gör egentligen alla i hela laget, men Robin och Kasper gör det verkligen och det gör en fantastisk match. Det var väldigt viktigt för oss, säger Christoffer Fagerström till hemsidan.

En stund senare blev David Pizzoni skadad efter en tackling från en vetlandaspelare och blev liggande i fem minuter innan båren kom fram. I skrivande stund vet vi inte hur allvarlig skadan på vår lagkapten är.

–Vi ska inte uttala oss för mycket, men han är med oss på bussen hem. Han kunde stödja på foten någorlunda och det är ett väldigt gott tecken. Nu får vi hoppas att han tillfrisknar snabbt, säger Fagerström.

Detta hindrade inte Hammarbys offensiv och David Jansson kunde utöka till 5-3 efter en snygg hörnvariant där Robin Sundin agerade regissör. Fansen började korka upp champagnen framför tv:n men satt den snabbt i halsen efter två snabba Vetlandamål av Patrik Johansson och gamle Hammarbybekantingen Pontus Blomberg, det senare på övertid.

Oavgjort trodde alla men matchens lirare Christoffer Fagerström drog in en bomb till, efter passning av David Mossberg, och champagnen åkte fram igen på söder. Detta var Fagers mål nr 96 i Bajentröjan och nu laddar han mot hundra.

–För mig handlar det om att vara i rätt läge. Mossberg sätter en perfekt pass på mig och det är sällan jag tvekar. Den där bollen skulle bara in. Jag tänkte att jag ska få bollen på mål, jag vet att jag skjuter hårt och jag såg att folk stod i vägen för målvakten, säger Fagerström.

–Vi har mycket att justera. Vi behöver inte ge dem så mycket målchanser som de får. Där har vi saker att jobba med i vårat projekt för att vi ska bli ett riktigt framgångsrikt lag. Men ska man skita i det och bara kolla till vinsten så är det ju karaktären vi visar i dag som är det bästa, säger Fagerström.

Vetlanda hade en jättechans i slutminuten men vår fenomenale keeper Filip Mörkdal gjorde en suverän räddning. Till slut blev det  en rättvis seger i en match med två ansikten. Första halvlek med ett passivt Hammarby, andra halvlek med ett inspirerat och sylvasst Bajen. Kom inte och säg att bandy inte är en komplex sport. Nu väntar Villa/Lidköping på fredag på Zinken. Då blir det åka av!

Magnusson