Trögt Bajen förlorade mot Sandviken

Ett rappt Sandviken skrinnade i från Hammarby i andra halvlek av Svenska cupens första match. SAIK vann med 5-4.

Säsongens första tävlingsmatch börjande trevande, och den offensiva glimt som fanns hos Hammarby var en situation där Bajen hade öppet läge men där David Jansson stoppades bryskt, med bara frislag som belöning. O Sandvikens sida hade man två lyft som tveksamt dömdes bort för offside, men i övrigt hade lagens försvar fullständig kontroll.

Första målet blev motståndarnas. En ifrågasatt avblåsning kom när en duell mellan Pizzoni och en sandvikare, i hörnet av straffområdet, ansågs som skäl nog för att ge de svartklädda straff. Den förvaltades, 1-0 SAIK.

Hammarby styrde stora delar av spelet i detta skede av matchen och kunde kvittera när Alexander Egorychev bröt mönstret och skruvade upp tempot i ett anfall där bollen till slut sköts, stenhårt, i mål av just vår anfallsryss.

Efter kvitteringen, i minut ’19 av cuphalvlekarnas trettio, så tappade Hammarby konceptet och det var trippla kanonparader från Filip Mörkdal som gav likaläget…

… och så med första halvleks sista nudd gjorde Daniel Mossberg 2-1 för Hammarby – hans första balja i Bajen – på en vänsterhörna.

Men första halvleks ledning blev utan betydelse, trots att David Jansson även gjorde 3-2 en bit in i andra halvlek. Hammarby såg trögt ut och drog på sig ytterligare en straff (som matchens bästa bajare Mörkdal räddade). Sandviken hade skott i virket och flera bra chanser. Rättvist tog de svartvita också ledningen, och utökade densamma, och vann till slut med 5-4, efter att Ivan Lebedev reducerat i sista minuten.

För Bajen gäller nu två raka vinster för att nå semifinal. Först ut är Villa/Lidköping, 20.00 fredag kväll.

Statistik från matchen finns här